Hlavní obsah

Jsme před play off na správné cestě, těší po výhře nad Libercem obránce Komety Němce

Čestmír FolkSport.czPrávo

Vítězstvím 3:2 nad čerstvými držiteli Prezidentského poháru z Liberce napravili hokejisté Komety předchozí nečekanou porážku s Olomoucí. Zkušený obránce Ondřej Němec, autor třetího gólu brněnského týmu, netajil po povedeném utkání značnou spokojenost.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Ondřej Němec z Brna, brankář Brna Marek Čiliak, Radan Lenc z Liberce a Filip Pyrochta z Brna

Článek

Těší vás víc vítězství nad silným soupeřem nebo to, že už vás pouze bod dělí od potvrzení přímého postupu do čtvrtfinále extraligového play off?

Já mám radost především z toho, že jsme po hrubě nepodařeném zápase s Olomoucí podali proti kvalitnímu Liberci velmi dobrý výkon. Výborně zahrály všechny čtyři formace. Přesně jsme plnili veškeré pokyny, které jsme od trenérů dostali. Díky tomu jsme získali strašně důležité tři body.

Po prohraném zápase s Hanáky bylo prý v kabině Komety hodně rušno. Je to pravda?

Nějaké věci jsme si museli vyříkat, aby se nic podobného neopakovalo. Výkonem proti Liberci jsme si potvrdili, že jsme před blížícím se play off na správné cestě.

K vítězství jste přispěl gólem z bezprostřední blízkosti. Kde jste se před brankářem Hrachovinou vzal?

Bylo to při hře čtyři na čtyři. Podařilo se nám Liberecké přečíslit. Především díky Lubošovi Horkému, který vybojoval puk, a pak mi ho skvěle předložil před odkrytou bránu. Měl na mé brance minimálně tříčtvrtinovou zásluhu.

Jak na vás působil Liberec?

Už zhruba čtyři sezony předvádí výborný hokej. Přestože Filip Pešán už nestojí na střídačce, je na hře Bílých Tygrů pořád znát jeho rukopis. Zasloužili si vyhrát základní část extraligy.

Už potřetí se v sestavě Komety objevil uzdravený centr elitní formace Petr Holík. Považujete jeho návrat za velký přínos?

Jasně. Petr je na ledě hodně cítit. Zejména při přesilovkách. Máme obrovskou výhodu, že jednu přesilovkovou lajnu řídí Holas a druhou Pleky s Martinem Eratem. Je strašně důležité mít v zásobě víc variant.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Liberce Dominik Hrachovina inkasuje třetí gól.

Utkání nedohrál útočník Vincour. Je to velká ztráta?

Já věřím, že nám dlouho chybět nebude. Jeho zranění by nemělo být nijak vážné.

V neděli budete hostit Kladno, které bojuje o záchranu v nejvyšší soutěži. Honí se vám hlavou, že můžete poslat Jágra a spol. do první ligy?

Takhle o tom nepřemýšlím. Snažím se vnímat tento duel jako každý jiný. My budeme chtít navázat na solidní výkon ze zápasu s Libercem a potvrdit postavení v elitní šestce.

A co čekáte od Kladenských?

Budou u nás určitě hrát jako o život, takže lze čekat skvělý zápas. Přijede Džegr, a tak si ho fanoušci určitě užijí. Klobouk dolů před Jardou, že v osmačtyřiceti letech je pořád na ledě dominantní.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice