Hlavní obsah

Kladno - Litvínov 5:1Kladno porazilo Litvínov a posunulo se na deváté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Jenáček 0 : 1
23. Nádašdi 1 : 1
28. Frolík 2 : 1
45. Horna 3 : 1
53. Kalla 4 : 1
58. Tomajko 5 : 1

KLADNO

Hokejisté Kladna po dvou zápasech bez bodu před reprezentační pauzou zabrali a díky výhře ve středečním 49. kole nad Litvínovem 5:1 se posunuli na devátou pozici. Na jedenácté Vítkovice mají dvoubodový náskok. Severočeši sice poprvé po deseti zápasech nebodovali a jejich náskok před Plzní na šestém místě zaručujícím čtvrtfinále se snížil na dva body, Plzni už však zbývají do konce základní části jen dva duely.

Článek

Hned v úvodu hrálo Kladno po Brandově vyloučení přesilovku, ale nebezpečně v ní pálil jen Horna. Litvínov zahrozil hned po té, co byl zpět v plném počtu a Šlégrovu střelu ukryl v lapačce Kopřiva, který se dostal do branky při Orctově onemocnění. Větší šance měli domácí, ale Kalla i Patera přestřelili, mezitím se ocitl sám před kladenskou brankou Jánský, ale neuspěl.

Tým Geus Okna byl dál při útočné chuti. Sám před Fraňkem se neprosadil faulovaný Horna, hned za 17 vteřin putoval za Lukešem na trestnou lavici za nedovolenou výstroj i Jenáček, ale Kladno výhodu nevyužilo. I proto, že Paterovu branku sudí Minář po poradě s videorozhodčím neuznal. Franěk totiž při rychlém přesunu posunul branku.

V 13. minutě ale proměnil jednu ze svých nebezpečných akcí Litvínov a po Brandově střele dorazil puk za Kopřivova záda nekrytý Jenáček. Kladno však v druhé třetině stav otočilo. Ve 24. minutě uvolnil kapitán Patera Nádašdiho a slovenský bek se radoval nejen z vyrovnání, ale i z první extraligové branky v kariéře.

Zvýšit mohl Horna, ale neuspěl

Potom byl vyloučen Frolík, který nahradil v první třetině v kladenské sestavě Gardoně, a Kladno z toho nakonec těžilo. Šlégr musel zastavit faulem na útočné modré čáře Litvínova unikajícího Procházku a hned v plném počtu domácí udeřili. V přečíslení Patera přihrál navrátilci Frolíkovi a ten pět vteřin po návratu z trestné lavice v totožné pozici jako Nádašdi skóroval. Po zdravotních peripetiích si tak připsal v pátém startu v nejvyšší soutěži v probíhající sezóně svou první trefu. Zvýšit mohl v 32. minutě Horna, ale neuspěl.

Na úvod závěrečné části fauloval rozjetého Procházku Hranáč a sám postižený mohl bekhendem hned za pár vteřin početní výhodu využít. Povedlo se to střelou nad Fraňkovo rameno vzápětí Hornovi, který si najel ve středním pásmu na Nedvědovu přihrávku a nechal za sebou litvínovské beky.

V 48. minutě Branda faulovaný Kuchlerem natlačil v pádu Kopřivu do branky a sudí Minář si u videa ověřil, že se o gól nejednalo. Kladenský náskok mohl při sólovém nájezdu zvýšit Diviš, ale hosty podržel Franěk. V 54. minutě fauloval Kuchlera Sklenička a nařízené trestné střílení proměnil Kalla. Litvínov nic nevytěžil ani z třetí přesilovky za sebou, naopak výraznou výhru domácích ještě navýšil Tomajko.

Geus Okna Kladno - Litvínov 5:1 (0:1, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 24. Nádašdi (Patera), 29. Frolík (Patera), 46. Horna (Z. Nedvěd), 54. Kalla z trestného střílení, 59. Tomajko (Kuchler) - 13. Jenáček (Branda). Rozhodčí: Minář - Barvíř, Charvát. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. Diváci: 3732.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Révay, M. Štěpánek, Ševc, Šmach - Diviš, Patera, Martin Procházka - Z. Nedvěd, Gardoň (15. Frolík), Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurilla, Tomajko. Trenéři: Müller a Kasík.
Litvínov: Franěk - L. Poživil, Šlégr, Vobořil, Skuhrovec, Punčochář, Hranáč, Švarný, Tůma - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Branda, Jenáček - Trávníček, Bahenský, Tomas - J. Černý, Rindoš, Sklenička. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata: