Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Třinec 2:6Třinec zvýšil své šance na play off výhrou 6:2 v Ústí nad Labem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Štefanka 0 : 1
11. Čaloun 1 : 1
12. Zápotočný 2 : 1
13. Sekeráš 2 : 2
23. Peterek 2 : 3
23. Korhoň 2 : 4
25. Martynek 2 : 5

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Třince vyhráli ve 49. extraligovém kole na ledě posledního Slovanu Ústečtí Lvi přesvědčivě 6:2. Oceláři tak udrželi průběžnou osmou příčku a při prohře Litvínova naopak stáhli svou ztrátu na šesté místo a tedy i přímý postup do čtvrtfinále play off na čtyři body. Hosté rozhodli zápas třemi slepenými brankami ve druhé třetině.

Článek

V úvodu zápasu hráli domácí přesilovku, ale třineckého brankáře Čechmánka ohrozila pouze střela kapitána Nováka. V deváté minutě přivedl hosty do vedení zkušený Moravec, který zůstal nekrytý před ústeckou brankou a překonal Zikmunda bekhendem po ledě. Za necelé tři minuty však potrestali Severočeši nedovolené bránění Martynka. Káňa našel před brankou volného Čalouna, který zaznamenal do nekryté Čechmánkovi svatyně 100. gól Ústí v probíhajícím extraligovém ročníku a vyrovnal na 1:1.

Vzápětí musel na trestnou lavici třinecký Skořepa a za 52 sekund využilo Ústí další přesilovku zásluhou dorážky obránce Zápotočného. Ovšem již za necelou minutu svítilo na ukazateli skóre 2:2, neboť Zikmund neudržel v lapačce střelu Sekeráše a inkasoval laciný gól. Další hrubku vyrobil Zikmund v polovině 19. minuty, kdy nezaregistroval střelu Výborného, která skončila za jeho zády.

Na začátku druhé třetiny se postavil do ústecké branky slovenský mladík Hiadlovský, ovšem ani on si nevedl o mnoho lépe a během necelých šesti minut třikrát inkasoval. Osudná byla pro Ústí 24. minuta, kdy nejprve Korhoň zužitkoval zblízka přihrávku Peterka, a za 26 sekund si oba hráči své role vyměnili. Po necelých třech minutách kapituloval Hiadlovský potřetí po střele Martynka a do ústecké branky se vrátil Zikmund. Z hlediště se ozýval pískot, hosté hráli v pohodě a domácí Lvi v křeči. Ve 38. minutě trefil domácí Krajči pouze Čechmánkovu masku.

Ve třetí třetině se hra přiostřila a přibylo vyloučení. Ve 44. minutě vyfasoval třinecký Štafanka od rozhodčího Homoly desetiminutový trest za nesportovní chování. V 53. minutě hrálo Ústí více než minutu přesilovku pět na tři, ale Čechmánek všechny střely pochytal. V závěru zápasu odešel předčasně do kabiny třinecký útočník Polanský po dalším desetiminutovém trestu, ale na výrazném vítězství hostů se už nic nezměnilo.

Slovan Ústečtí Lvi - Oceláři Třinec 2:6 (2:3, 0:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Čaloun (T. Káňa), 13. Zápotočný (V. Novák) - 9. Moravec (Tomík), 14. Sekeráš (Štefanka), 19. M. Výborný (Štefanka), 24. Peterek (Korhoň), 24. Korhoň (Peterek), 26. Martynek (Peterek). Rozhodčí: Homola - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 8:10, navíc Štefanka a Polanský (oba Třinec) oba 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 3250.
Ústí nad Labem: Zikmund (21.-26. Hiadlovský) - A. Novotný, Hořava, Pojkar, Zápotočný, Němeček, Vágner, Zeman - Čaloun, T. Káňa, F. Mrázek - V. Novák, Špirko, A. Nedorost - Janků, Pazourek, Šaffer - Krajči, Šagát, Hašek - Hovorka. Trenéři: Votruba a Mach.
Třinec: Čechmánek - Sekeráš, M. Výborný, Andersons, Malec, Kundrátek, Pácal, Kania - Kolusz, Tomík, Štefanka - Martynek, Korhoň, Moravec - P. Barinka, Peterek, Polanský - Skořepa, Hrňa, Steber. Trenéři: Kopřiva a Juřík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice