Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 5:4Plzeň dokázala otočit duel se Zlínem, ačkoliv prohrávala již 0:4

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Rachůnek 0 : 1
19. Rachůnek 0 : 2
35. Balaštík 0 : 3
42. Balaštík 0 : 4
52. Divíšek 1 : 4
53. Matějovský 2 : 4
57. Posmyk 3 : 4
58. Šindel 4 : 4
61. Cartelli 5 : 4

PLZEŇ

Hokejisté Plzně porazili ve 49. kole extraligy Zlín 5:4 v prodloužení, přestože hosté si postupně v průběhu zápasu vypracovali i díky třem využitým přesilovkám čtyřbrankový náskok, který drželi ještě necelých osm minut před koncem normální hrací doby. Domácí ale dokázali neutuchajícím zápalem a hrou až do závěrečné sekundy čtyřmi trefami během pěti minut a sedmnácti vteřin srovnat a obrat dokonal Cartelli vítěznou brankou v prodloužení, které domácí hráli již po jedenadvacáté v sezóně, přičemž uspěli ve čtrnáctém případě.

Článek

Domácím mohl získat vedení záhy po zahájení hry Šindel, dvakrát však nedokázal zblízka překonat zlínského gólmana Biegla. Poté se těžiště hry přesunulo do středního pásma a k vidění bylo množství osobních soubojů. Přesto byli aktivnější domácí a Biegl jen s obtížemi zastavil Vlasákovu tvrdou střelu od modré čáry. Další akce však domácí pokazili nepřesnými přihrávkami a navíc v závěru třetiny dostali hosty do hry vyloučeními.

Úvodní přesilovku nezahájili hráči Zlína šťastně a po chybě Rachůnka musel Biegl rozklekem zneškodnit svižnou střelu Fabuše z levého kruhu. Sám Rachůnek však vše napravil z protiútoku, když se po ideální zadovce Lešky zpoza branky trefil bez přípravy přesně nad rameno Málka v domácí svatyni. Ještě 27 vteřin před první sirénou využili hosté i druhou početní výhodu a zasloužil se o to opět Rachůnek, který nadvakrát překonal plzeňského gólmana z dorážky.

Do prostřední části nastoupili domácí s pozměněným složením útočných trojic a cílem vstřelit kontaktní branku. Hosté se ale zaměřili na defenzívu a důsledně bránili ve vlastním obranném pásmu. S postupujícím časem hráči Lasselsbergeru znervózněli a nedařilo se jim ani přesně kombinovat v přesilových hrách. V jedné z nich to tedy Vampola zkusil individuálně a protáhl se až před Biegla, veterán ve zlínské kleci ovšem jeho zakončení zneškodnil levým betonem.

Hosté hrozili často z rychlých brejků

S vývojem skóre spokojení hosté hrozili často z rychlých brejků, které domácí zastavovali jen za cenu faulů. Nedisciplinovanost soupeře Zlínští potrestali další trefou, poté co se po Hamrlíkově ráně od modré čáry nejlépe zorientoval na brankovišti kanonýr Balaštík a pohodlně poslal kotouč za záda bezmocně ležícího Málka.

V úvodu závěrečné třetiny pálil při přesilovce Adamský z mezikruží po nezištné přihrávce Vlasáka a Biegl jeho pokus skvěle vytěsnil lapačkou mimo branku. V téže přesilovce ale na druhé straně podrazil do sóla unikajícího Balána na poslední chvíli se vracející Důras a sudí Kubeš nařídil trestné střílení. Jeho provedení se ujal Balaštík a perfektně provedeným forhendovým blafákem zvýšil na 4:0 pro hosty.

Poté Málek zneškodnil dorážku Romana Pšurného při přečíslení hostů tři na jednoho a z protiútoku nedokázal trefit prostor branky Šindel, když Biegl ležel vedle ní. Gólem neskončilo ani trestné střílení Vlasáka za podražení Kracíka, a tak Biegla o čisté konto připravil bekhendovou dorážkou až kapitán Plzně Divíšek a o šedesát čtyři vteřin později vykřesal domácím naději úspěšnou tečí Redlihsovy střely sváteční střelec Matějovský.

Dvoubrankové manko plzeňské nastartovalo a při početní výhodě čtyři na tři upravil bombou od modré čáry Posmyk na jednobrankový rozdíl. Ten dokázali neuvěřitelně bojující domácí smazat o necelou půlminutu později, kdy Čakajíkovu střelu dopravil do sítě Šindel. V hektickém závěru ještě mohl hostům zajistit tři body Leška, Málek ale nadvakrát zneškodnil jeho únik levým betonem. V nastaveném čase zajistil bod navíc Plzni Cartelli, který střelou z mezikruží zužitkoval ideální přihrávku Divíška.

Lasselsberger Plzeň - RI Okna Zlín 5:4 v prodl. (0:2, 0:1, 4:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 53. Divíšek (Dresler), 54. Matějovský (Redlish), 58. Posmyk (Benák), 59. Šindel (Čakajík), 62. Cartelli (Divíšek) - 17. Rachůnek (Leška), 20. Rachůnek (Galvas), 36. Balaštík (Rachůnek), 43. Balaštík z trestného střílení. Rozhodčí: Kubeš - Bejček, Svoboda. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 5526.
Plzeň: Málek - Benák, Redlihs, Posmyk, Čakajík, Jasečko, Cartelli, od 22. navíc Dresler - Vlasák, Vampola, Adamský - Důras, Divíšek, Ludvík - Dvořák, Šindel, Matějovský - Fabuš, Kracík, Laš. Trenéři: Hořava a Rulík.
Zlín: Biegl - Hamrlík, Galvas, Nosek, Ďurák, Vosátko, Lučka, Hlavačka, Bořuta - Balaštík, Leška, Rachůnek - Okál, Mokrejš, Brunec - M. Pšurný, Balán, R. Pšurný - Kubiš, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Přikryl.

Reklama

Související témata: