Hlavní obsah

Č.Budějovice - Znojmo 0:3České Budějovice doma znovu selhaly, podlehly Znojmu 0:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Demel 0 : 1
38. Bičánek 0 : 2
45. Růžička 0 : 3

Hokejisté Českých Budějovic prohráli v utkání 49. extraligového kola se Znojmem 0:3 a i nadále tak budou muset ještě bojovat o udržení první příčky po základní části soutěže. Hosté i bez zkušeného lídra Dopity prokázali větší vůli po vítězství a také díky skvělému výkonu brankáře Kameše brali tři body. Jihočeši naopak podruhé za sebou doma neskórovali.

Článek

Zápas nabíral tempo velmi zvolna, první vážnější příležitost měla v sedmé minutě znojemská dvojice Procházka - Svoboda, která se snažila využít zmatku před Turkovou klecí, chyběl jí však potřebný důraz. Jihočeši nasadili do hry pouze tři útočné řady a teprve v 10. minutě vypustili ze střídačky Gulaše s Mertlem, kteří hned zamotali hlavu hostující defenzívě.

Při vyloučení Bičánka měl obrovskou šanci Vydarený, jenž nabruslil do volného prostoru mezi kruhy, ale příliš dlouho váhal se střelou, která nakonec Kameše neohrozila. V bezprostřední blízkosti se snažil na Kameše zacílit také Hübl, ale nedokázal zpracovat skákavý kotouč. Krátce před první sirénou byl v ideální pozici znojemský Svoboda, po přihrávce Demela od zadního mantinelu ale Turka nepropálil.

V úvodu druhého dějství jeli Šimánek s Kůrkou sami na opuštěného beka Jareše, ale Šimánek ve snaze uvolnit Kůrku poněkud lehkovážně nahodil puk přímo do padajícího znojemského beka. Bez úspěchu zůstala i Kuchejdova teč po nahození Kotrly od bočního mantinelu. Hostující Procházka poté nastřelil tyčku, když domácí gólman nestačil vůbec reagovat.

Demel dělovkou otevřel skóre

Přesilovkou bombu Sailera schoval Kameš bravurně do lapačky a po Berounově testovací střele zápěstím přišel ve 33. minutě první úder hostí: Procházka z mezikruží vypálil, Turek vyrazil puk před sebe a pohotový Demel dělovkou otevřel skóre. Při trestu Švrčka mohl vyrovnat Veselý, ale znovu skvěle zakročil Kameš, naproti tomu Turek kapituloval po Bičánkově přesilovkové ráně od modré čáry, kterou neviděl přes hradbu těl.

Do třetí třetiny vstoupili Jihočeši náporem, ale Kameš zastavil pokusy Sailera i obránce Frola, dobře se postavil také proti dělovce Kůrky. Hostům naopak stačila rychlá protiakce a zásluhou Hamana s Růžičkou ve 45. minutě vedli o tři góly. Vinou potrestaných hráčů Frola a Gřegořka se pak domácí bránili ve třech, perných 108 vteřin však přestáli bez úhony.

Necelých pět minut před sirénou chyboval budějovický Novák, jehož nepřesnou rozehrávku vystihl Procházka, ale Turek před ním se štěstím zachránil. Zbývající část zápasu už hosté bezpečně kontrolovali, zvláště když za katr usedl Frolo a připravil tak svůj tým o poslední možnost alespoň zkorigovat výsledek.

Mountfield České Budějovice - Znojemští Orli 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 33. Demel (R. Procházka), 39. Bičánek (R. Procházka), 46. M. Růžička (Haman). Rozhodčí: Husička - Hlavatý, Gebauer. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. Diváci: 5 558.
České Budějovice: Turek - Macháček, Gřegořek, Toman, Vydarený, Sičák, Frolo, F. Novák - Kůrka, Šimánek, Sailer - L. Květoň, V. Hübl, Veselý - Hudec, Vak, Kotrla - Gulaš, Mertl, od 21. navíc Kuchejda. Trenéři: Jandač a M. Černý.
Znojmo: Kameš - Švrček, Jareš, Tesařík, Bičánek, Kotaška, Mojžíš, Vyrůbalík - Beroun, Kucharczyk, Selingr - Svoboda, Demel, R. Procházka - M. Růžička, Haman, Plášek - Čachotský, Meidl, Chvátal. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice