Hlavní obsah

Pardubice - Vítkovice 6:1Pardubice bojují o naději na play off, porazily Vítkovice 6:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Cetkovský 1 : 0
17. Tvrdík 2 : 0
19. Burger 2 : 1
26. Cetkovský 3 : 1
28. Cetkovský 4 : 1
37. P. Sýkora 5 : 1
55. Koukal 6 : 1

Hokejisté Pardubic porazili ve 49. extraligovém kole Vítkovice vysoko 6:1 a tři kola před koncem ztrácejí na pozice zajišťující účast v předkole play off šest bodů. Vítkovice tak na pardubickém ledě, kde naposledy vyhrály v sezoně 2005/06, opět neuspěly. Jejich katem se stal Jiří Cetkovský a pomohl tak pardubickým hokejistům k dosažení jubilejního 50. vítězství ve 160. vzájemném duelu obou týmů.

Článek

Pardubičtí šli za úspěchem hned od začátku a už v první minutě musel Pruskův náhradník Štěpánek dvakrát zasahovat. Domácí měli více ze hry, byli mnohem aktivnější, ale střelecky jim to nevycházelo. Hosté podle očekávání pozorně bránili a čekali na příležitostnou chybu domácích. Ve 14. minutě se dostali do šancí Burger a Svačina, ale nic z toho nebylo.

O minutu později na druhé straně přesně zamířil Cetkovský a odstartoval své velké galapředstavení. V 18. minutě navíc před Štěpánkovou brankou vyhrál buly Rolinek a jeho nabídku proměnil Tvrdík v druhý gól Moelleru. Vítkovice se dostaly ke slovu až v samém závěru úvodní třetiny. Při přesilovce pět na tři překonal Lašáka dvě vteřiny před koncem Burger.

Branka do šatny hostující celek pořádně povzbudila a tak se druhá třetina začala velkým náporem Vítkovic. Ten trval plných šest minut, aby ho pak utnul při vyloučení Svačiny Cetkovský. K jeho gólu pomohl ale brankář Štěpánek, kterému podklouzl kotouč pod tělem za brankovou čáru. Hostující trenér Bokroš se rozhodl gólmana vystřídat, ale podle sudího Turčana vše trvalo až příliš dlouho a trest za nesportovní chování zkrátil opět Cetkovský, kterému čtyři vteřiny před návratem vítkovického hráče na led naservíroval podruhé v utkání přihrávku Nakládal.

Hosté se dostávali do šancí sporadicky

Ve 31. minutě zmařil Lašák na brankové čáře šanci Hrušky a o další minutu později se pardubický brankář blýskl při dělovce Gulašiho od modré. Třetí přesilovku v této třetině využili Východočeši ve 37. minutě, když při hře čtyři na tři se po delší pauze opět střelecky ukázal domácí kanonýr Sýkora.

Ve třetí třetině si Pardubičtí náskok hlídali a do vyložených šancí se příliš nedostávali, stejně tak si ovšem vedl i soupeř. Blízko gólu byl ve 46. minutě při vlastním oslabení Rolinek, ale jeho nájezd na Pruska byl neúspěšný. Stejně tak si vedl v 55. minutě Tomášek, jehož slabou střelu Lašák pohodlně zpacifikoval. Čtyřbrankový náskok znamenal vyrovnání skóre při bodové shodě v letošních vzájemných zápasech.

Oba týmy se s tím ale nechtěly smířit. V 56. minutě po velmi pěkné individuální akci Starého překonal Pruska Koukal a dal domácím jednobrankovou výhodu, která by mohla při eventuální bodové shodě být domácím k užitku. Hosté měli šanci korigovat průběžný výsledek při vyloučení Nikolova v 58. minutě, ale Moeller se ubránil i díky několika skvělým zásahům Lašáka.

Moeller Pardubice - Vítkovice Steel 6:1 (2:1, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Cetkovský (Somík), 18. Tvrdík (Rolinek), 27. Cetkovský (Nakládal), 29. Cetkovský (Nakládal), 37. P. Sýkora (Havíř), 56. Koukal (Starý) - 20. Burger (Ujčík). Rozhodčí: Turčan - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:6. Využití: 3:1. Diváci: 7128.
Pardubice: Lašák - Snopek, Nikolov, Nakládal, Havíř, Koma, Linhart, Kolář II, M. Šeda - P. Sýkora, Rolinek, Tvrdík - Cetkovský, Pucher, Somík - Kolář I, Koukal, Starý - Zohorna, Blažek, Ondřej. Trenéři: Šejba a Lubina.
Vítkovice: J. Štěpánek (27. Prusek) - Ovčačík, Gulaši, Kuboš, Heš, Trnka, Jurečka, M. Barinka - Klimek, Vala, Burger - Ujčík, Šimíček, Krenželok - P. Hubáček, Jánoš, Svačina - Köhler, R. Hruška, Tomášek. Trenéři: Bokroš a Bolek.

Reklama

Související témata: