Hlavní obsah

Bokroš: Určitě se zase podívám na video

PARDUBICE

Velmi nespokojený byl po utkání 49. kola hokejové extraligy mezi Pardubicemi a Vítkovicemi hostující trenér Ernest Bokroš. Kromě toho, že musel překousnout vysokou porážku 1:6, která jeho týmu značně komplikuje cestu do vyřazovacích bojů, se mu nepozdával ani výklad pravidel z pohledu rozhodčích při některých situacích.

Článek

Po zápase na tiskové konferenci odpověděl na dotaz jednoho z přítomných novinářů, proč tak dlouho diskutoval po třetí brance, kterou jeho tým v Pardubicích inkasoval. Za nesportovní chování mu posléze sudí Turčan udělil dvouminutový trest, který pak domácí využili ke vstřelení čtvrté branky. "Určitě se zas podívám na video, protože realita je jedna věc a možná to záznam ukáže jinak, ale nelíbilo se mi, co jsem viděl," připustil zkušený trenér.

Nelíbila se mu především situace z 27. minuty, kdy domácí Jiří Cetkovský zvýšil na 3:1 pro Moeller. "Viděl jsem příklepem vystřelený kotouč. Mělo by to být zakázané uvolnění, ale soupeř z toho dal gól. Když jsem se ptal, proč nebylo odpískáno zakázané uvolnění, řekli mi, že tam někdo někomu bránil, proto nemohl hrát," připomněl Bokroš. Sám měl však poněkud jiný názor. "Ale jestli já vidím vystřelený puk příklepem, tak už nevím," podivoval se Bokroš.

Vzápětí však poněkud rezignoval. "Oni mají takovou škálu únikových cest, já už nemám sílu. Tady ty pravidla, já nevím... Už končím, nebudu už proti ničemu protestovat," prohlásil Bokroš. "Rezignuji proti těmto věcem, chodíme na školení, něco se učíme, pak vidím vystřelený puk a není zakázané uvolnění," uvedl Bokroš s tím, že však nechtěl říct, že by situace zcela ovlivnila utkání. "Ale jsou to momenty, po kterých samozřejmě těžko držíte střídačku v nějaké disciplině," uzavřel Bokroš.

Reklama

Související témata: