Hlavní obsah

Hokejisté Slavie si výhrou v Liberci pojistili druhé místo

Hokejisté pražské Slavie si pojistili minimálně druhé místo v extraligové tabulce. Ve čtvrtečním dohrávaném utkání 49. kola zvítězili v Liberci 3:2 a před svým soupeřem mají desetibodový náskok. Na vedoucí České Budějovice slávisté ztrácejí tři body, odehráli však o zápas víc.

Článek

Pražané sice v úvodních minutách zahrozili jako první, když Bednář najížděl ze strany sám na domácího gólmana Pince, při zakončení ale mířil příliš vysoko. Poté již převzali iniciativu domácí ve snaze ukončit černou sérii šesti porážek. Na konci páté minuty musel na trestnou lavici hostující Doležal a Bartovič zkrátil jeho postih na pouhých 27 vteřin, když z kruhu pro vhazování švihem překvapil hostujícího gólmana Svobodu. Vzápětí mohl zvýšit Kašpařík, ovšem Svobodu nepřekonal.

V 11. minutě se Pinc při snaze o rozehrání kotouče poněkud zapomněl v rohu kluziště za svou brankou, ke štěstí domácích se však Pražané nedokázali pořádně dostat k puku. Na začátku 19. minuty hráli Bílí Tygři znovu přesilovku, na jejíž využití potřebovali tentokrát 43 sekund. Ostře vypálený puk z Klimentovy hole dokázal Svoboda vyrazit pouze před sebe, odkud ho Dušek pohotově dorazil do sítě. Ještě před závěrem třetiny mohl na 3:0 zvýšit Klimenta, jeho blafák do bekhendu však Svoboda hřbetem lapačky se štěstím vyrazil.

Zkraje druhé dvacetiminutovky však dala Slavia najevo, že ani dvoubranková ztráta nesnížila její myšlenky na bodový zisk, a po Drtinově bombě napálil kotouč odražený od zadního hrazení Rataj na bližší Pincovu tyč, kudy také puk pronikl za brankovou čáru. Severočechům mohl vrátit dvoubrankový náskok povedenou tečí Nedorostovy přihrávky Blatný, ale Svoboda na změnu směru z bezprostřední blízkosti dokázal skvěle zareagovat.

V 35. minutě mohlo být vyrovnáno, ale Bednářovo nahození ze středního pásma doskákalo jen na pravou tyč Pincovy branky a poté za zády překvapeného gólmana mimo brankoviště. Před druhou přestávkou mohl vrátit klid domácím Blatný, po povedené souhře se Šachlem však v rozhodujícím momentě minul těsně před Svobodovou brankou kotouč.

Slavii se povedl nástup i do závěrečné třetiny a v dohrávané přesilovce z konce druhé části vyrovnal kapitán Beránek. V 47. minutě předvedla parádní souhru trojice Beránek, Klepiš, Bednář, ale střelu po ledě z hole posledně jmenovaného dokázal Pinc betonem vyrazit.

Krátce nato však obkroužil jeho branku Rataj, při svém zakončení trefil u vzdálenější tyčky clonícího Micku a Slavia dokonala obrat v zápase. Cenné vítězství poté už vcelku s přehledem ubránila, když při power play domácích přečkala i jedinou výraznější šanci Pletky.

Bílí Tygři Liberec - Slavia Praha 2:3 (2:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 6. Bartovič (Šachl), 19. Dušek (Klimenta) - 22. Rataj (Drtina), 41. Beránek (Bednář), 48. Micka (Rataj). Rozhodčí: Fraňo - Kostka, Bláha. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Pinc - Derner, Jiruš, Hunkes, Krstev, Kočí, Zíb, Holub - L. Čermák, Kašpařík, Pletka - Klimenta, Dušek, S. Procházka - V. Nedorost, Pabiška, Podkonický - Bartovič, Šachl, Blatný. Trenér: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, Sloboda, Kolařík, Drtina, Žižka, J. Novák, Jebavý - Bednář, Beránek, Vondrka - D. Hruška, Klepiš, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Sklenář, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata: