Hlavní obsah

Oslabení Orli rozstříleli mistra, Budějovice míří za prvenstvím

PRAHA

Hokejisté Znojma se musejí v závěru základní části O2 extraligy obejít bez největších hvězd Dopity a Trvaje, přesto pokračují ve spanilé jízdě do play-off. Po středeční výhře nad lídrem soutěže z Českých Budějovic si v pátek vyšlápli na úřadujícího mistra a na vlastním ledě nasázeli pražské Spartě sedm branek. Úspěšně se tak udrželi v první desítce a jsou blízko účasti v předkole play-off.

Článek

Znojmo vedlo po první třetině už o tři branky, teprve po přestávce dokázal snížit Vaic. Jenže domácí ještě před první odehranou polovinou zápasu přidali během 36 vteřin další dvě branky a o výsledku bylo takřka rozhodnuto. Dvě branky vstřelil za Znojmo Radek Procházka, další tři hráči přidali po gólu a asistenci.

České Budějovice nekompromisně míří k vítězství základní části. Po vítězství na ledě Třince v 50. kole soutěže jim chybí jediný bod k definitivnímu odpoutání od pronásledovatelů z pražské Slavie. K vítězství nad Třincem Budějovicím pomohly dvě branky Lukáše Květoně, vítězný gól vstřelil čerstvý reprezentant Tomáš Kůrka.

V souboji dvou nejhorších týmů extraligy porazil Zlín poslední Ústí nad Labem 5:1. Po polovině zápasu vedli domácí už 3:0, na snížení Pavla Janků pak v závěru odpověděli ještě góly Martina Hamrlíka a Lučky. Po gólu a asistenci si připsali obránci Hamrlík a Lukáš Galvas.

Karlovy Vary si zajistily čtvrtfinále

Litvínov si upevnil pozici v první šestce, která má jistý postup do čtvrtfinále. V zápase s Vítkovicemi mu stačily k vítězství dvě branky Roberta Reichla. Kapitán domácích poprvé skóroval v 31. minutě, podruhé pak brankáře Pruska pokořil osm minut před koncem.

Ještě devět minut před uplynutím normální hrací doby drželi hokejisté Kladna na ledě Karlových Varů jednobrankové vedení. Jenže domácí pak zásluhou obránce Dubna a Milana Krafta skóre během dvou minut otočili a v poslední minutě utkání Němec definitivně rozhodl o tom, že hosté odjedou bez bodu.

Naději alespoň na předkolo play-off stále drží hokejisté Pardubic po vítězství nad Libercem. Zápas se zlomil v závěru druhé třetiny, kdy domácí v rozmezí necelých tří minut utekli Bílým Tygrům na rozdíl dvou branek. Na začátku třetí části sice Jiruš snížil, ale tři minuty před koncem ještě za Pardubice skóroval Cetkovský a krátce po něm Petr Koukal. Na dvě branky přihrál Tomáš Rolinek.

Hokejová O2 extraliga - 50. kolo:
Třinec - České Budějovice 2:4on-line
Branky: 29. a 39. Korhoň - 24. a 27. L. Květoň, 36. Kůrka, 60. Vak.
Zlín - Ústí nad Labem 5:1on-line
Branky: 14. Rachůnek, 23. Mokrejš, 28. Galvas, 48. Hamrlík, 52. Lučka - 39. Janků.
Znojmo - Sparta 7:2on-line
Branky: 27. a 48. R. Procházka, 5. J. Svoboda, 17. Mojžíš, 19. Kucharczyk, 27. Selingr, 53. M. Růžička - 25. Vaic, 36. Sivek.
Litvínov - Vítkovice 2:0on-line
Branky: 31. a 52. Reichel.
Karlovy Vary - Kladno 3:1on-line
Branky: 51. Duben, 52. Kraft, 60. Němec - 12. Diviš.
Pardubice - Liberec 5:2on-line
Branky: 26. Kolář I, 34. Tvrdík, 37. P. Sýkora, 57. Cetkovský, 58. Koukal - 32. Holub, 43. Jiruš.
Slavia - Plzeň 5:2on-line

Reklama

  1 : 0 Třinec - Pardubice 1 : 0 12. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice