Hlavní obsah

Zlín si pojistil služby šesti hráčů včetně Balaštíka a Hamrlíka

ZLÍN

Aktuálně předposlední tým extraligy RI Okna Zlín si pojistil služby šesti hokejistů na nadcházející sezónu. Opci na novou roční smlouvu využil klub u kanonýra Jaroslava Balaštíka, beka Lubomíra Vosátka a útočníků Stanislava Balána a bratrů Michala a Romana Pšurných. Nový roční kontrakt s opcí na další sezónu uzavřel zkušený obránce Martin Hamrlík.

Článek

Hamrlíkův kontrakt je ale podmíněn dobrou fyzickou připraveností. "Smlouva má výrazný motivační charakter zahrnující mimo jiné i předem stanovené fyzické parametry," řekl prohlásil na oficiálních stránkách klubu generální manažer Zlína Miroslav Michalovský.

Osmadvacetiletý Balaštík oblékl dres Zlína v této sezoně opět po dvou letech, které strávil v NHL v Columbusu a ve švédském HV 71. S 37 body z 49 zápasů je nejproduktivnějším hráčem týmu a bojuje o titul krále střelců. Před dnešním zápasem s Ústím má na kontě 27 branek.

O šest let starší Hamrlík působí ve Zlíně nepřetržitě od roku 1997, kdy se vrátil z nižší zámořské soutěže. Patřil k nejproduktivnějším bekům ligy, v této sezoně má na kontě z 46 duelů 10 bodů za sedm tref a tři přihrávky.

Třicetiletý Vosátko přišel v sezoně 2003/04 z Opavy a v tomto ročníku nasbíral v 47 duelech jedenáct kanadských bodů. Dvaadvacetiletý Balán i o rok mladší dvojčata Pšurných se vrátili v roce 2006 po ročním působení v juniorské WHL. Balán má nyní na kontě z 43 utkání osm bodů, Michal Pšurný z 29 zápasů deset a Roman Pšurný z 43 duelů sedm.

Reklama