Hlavní obsah

Znojmo - Sparta 7:2Znojmo porazilo Spartu 7:2 a posunulo se na osmé místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Svoboda 1 : 0
16. Mojžíš 2 : 0
18. Kucharczyk 3 : 0
24. Vaic 3 : 1
26. Selingr 4 : 1
26. Procházka 5 : 1
35. Sivek 5 : 2
47. Procházka 6 : 2
52. Růžička 7 : 2

Hokejisté Znojma v utkání 50. kola zvítězili nad mistrovskou Spartou 7:2 a udělali velký krok k postup do play-off. Orli po páté výhře za sebou poskočili z desátého na osmé místo a na jedenácté Vítkovice už mají čtyřbodový náskok. Základ ke svému úspěchu položilo Znojmo precizním hrou v úvodní třetině, v které získalo tříbrankový náskok.

Článek

Do ostrého tempa domácí Znojmo, které se úspěšně vyrovnává i s absencí opor Trvaje a Dopity, hnala snaha udržet svou pozici v první desítce. K získání náskoku napomohly Znojmu hned první dvě přesilovky. Po vyloučení Švagrovského si domácí Svoboda vyjel z prostoru za brankou do střelecké výseče a pohotovým zakončením překvapil brankáře Štefla.

Znojmo úspěch nabudil do ještě vyšších obrátek, svého soupeře převyšovalo nejen rychlostí, ale také kombinačním vtipem. Druhou přesilovku při vyloučení obránce Vykoukala stačili potrestat domácí hokejisté dalším gólem, když nejistý brankář Štefl nereagoval na střelu Mojžíše od modré čáry.

Sparta po obdržených gólech znervózněla, začala ještě více chybovat. Minutu před koncem třetiny nahráli hostující obránci kotouč domácímu Selingrovi, jenž se dostal společně do protiútoku a místo ukvapené střely ještě nahrál zcela volnému Kucharczykovi, jenž snadno přidal třetí branku.

Ve zcela jiném světle se Sparta představila ve druhé třetině. Do svého rejstříku přidala agresivitu spojenou s důrazným napadáním soupeře hned po ztrátě kotouče. Výsledkem byla herní převaha, kterou dostali hosté soupeře pod tlak. Chybu v rozehrávce Znojma vystihl Netík a po jeho přihrávce po sólovém nájezdu překonal Vaic poprvé brankáře Kameše. Bojovně naladěné Znojmo vycítilo nebezpečí, vrátilo se k útočnému pojetí a ve 26. minutě přidal Selingr čtvrtou branku.

Podíl na inkasovaném gólu měl opět Štefl, jenž se okamžitě nechal sám vystřídat. Jeho nástupce Duba ale neměl šťastný vstup do utkání. Na kotouč si poprvé sáhl sice po 36 sekundách, ale v situaci, kdy jej lovil ze své sítě po střele Radka Procházky. Sparta sice nerezignovala, promarnila ale 41 sekund dlouhou přesilovku pět na tři. Ve 36. minutě ale zužitkoval zaváhání domácích zadáků Sivek.

Na přelomu druhé a třetí třetiny Sparta přečkala bez úhony 93 sekund dlouhé dvojnásobné početní oslabení. K závěrečnému náporu a případnému zvratu se ale hosté nedostali. Znojmo hrálo velmi pozorně a Spartu zcela utlumila inkasovaná branka ve vlastním oslabení, kterou vstřelil po sólu z poloviny kluziště Radek Procházka.

Navíc Sparta ztratila v 50. minutě brankáře Dubu, kterého zasáhl kotouč po tvrdé Svobodově střele na nechráněné místo v oblasti krku. Duba se skácel na led, halu opustil na nosítkách a podstoupil odborné vyšetření v nemocnici. Do branky Sparty se vrátil Štefl, kterému spoluhráči návrat neulehčili. Hned po dvou minutách přidal v přesilovce znojemský Martin Růžička sedmý gól. V závěru se ještě vyznamenal znojemský brankář Kameš, kterého hostující útočníci nepřekonali ani ve více než minutové přesilovce pět na tři.

Znojemští Orli - Sparta Praha 7:2 (3:0, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. J. Svoboda (Demel), 17. Mojžíš (M. Růžička), 19. Kucharczyk (Selingr), 27. Selingr (Beroun), 27. R. Procházka (Bičánek), 48. R. Procházka (J. Svoboda), 53. M. Růžička (Švrček) - 25. Vaic (Černošek), 36. Sivek (Netík). Rozhodčí: Minář - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 8:6, navíc Vykoukal (Sparta) 10 min. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3516.
Znojmo: Kameš - Švrček, Jareš, Tesařík, Bičánek, Kotaška, Mojžíš, od 21. navíc Vyrůbalík - Beroun, Kucharczyk, Selingr - J. Svoboda, Demel, R. Procházka - M. Růžička, Haman, Plášek - Čachotský, Meidl, Chvátal. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.
Sparta Praha: Štefl (27.- 50. Duba) - Ptáček, Jerofejevs, Vykoukal, Jan Hanzlík, Cook, Černošek - Sivek, P. Nedvěd, M. Hlinka - Ton, Langhammer, Netík - Melichárek, Vaic, Vondráček - Mrňa, Švagrovský, Hromas. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články