Hlavní obsah

Karlovy Vary - Kladno 3:1Karlovy Vary otočily zápas s Kladnem a jsou ve čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Diviš 0 : 1
50. Duben 1 : 1
51. Kraft 2 : 1
59. O. Němec 3 : 1

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů porazili v 50. kole extraligy Kladno 3:1 a definitivně si zajistili postup do čtvrtfinále play-off. O historicky první účast Energie v bojích o medaile se postarali svými góly v přesilových hrách Miroslav Duben, Milan Kraft a Ondřej Němec. První dvě branky přitom dělilo jen 51 vteřin. Kladno bude muset naopak o svou účast v předkole play-off bojovat ve zbývajících dvou zápasech základní části.

Článek

Hostům ulehčil vstup do zápasu faul Schmidta již v 19. vteřině, hned na začátku si tak mohli zahrát přesilovou hru. Kladno sice sevřelo domácí v obranném pásmu, gól však vstřelit nedokázalo. Poté, co se srovnaly síly na ledě, vyrovnal se i obraz hry. Svou připravenost tak stejně jako Mensator musel předvést i jeho protějšek Kopřiva, který opět zaskakoval za nemocného Orcta.

Středočeši sice neproměnili ani další přesilovku, Mensatora nepřekonal ani osamocený Rudovský, ale ve 12. minutě se přece jen dočkali vedoucí branky. Kombinaci první formace zakončil Diviš. O dvě minuty později mohl vyrovnat Pech, ale při samostatném nájezdu Kopřivu nepřekonal. Jinak se ale diváci v karlovarské hale moc šancí neviděli, hrál se sice rychlý hokej, ale zajímavých situací k vidění mnoho nebylo.

Oba týmy mohly upravit stav skóre při početních výhodách, překonat bránící čtveřici soupeřů se ale nedařilo. Ve 27. minutě najížděl sám na Kopřivu Melenovský, kladenský bek Ševc však své zaváhání dokázal alespoň faulem napravit. Celkově však byli hosté nebezpečnější, což dokumentoval ve 32. minutě Kuchler, jenž trefil tyč. Ještě ve druhé části měl příležitost i Nedvěd, ale ani on Mensatora nepřekonal.

Domácí již v té chvíli ale věděli, že Třinec své dnešní utkání prohrál a oni tak do play off postupují bez ohledu na výsledek. Přesto se jim podařilo vyrovnat, když se v přesilové hře trefil od modré čáry Duben. Následně dostal navíc brankář Kopřiva dvě minuty za zdržování a karlovarští jeho prohřešek využili. Grofovu střelu tečoval Kraft a Energie vedla. Definitivní podobu poté dal výsledku další přesilovkovou brankou Němec.

Energie Karlovy Vary - Geus Okna Kladno 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 51. Duben (Milan Procházka), 52. Kraft (Grof), 60. Němec - 12. Diviš (Patera). Rozhodčí: Homola - Guth, Rittich. Vyloučení: 8:8. Využití: 3:0. Diváci: 3428.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Schmidt, Mudroch, Grof, Duben, Němec, Brňák, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - V. Polák, Pech, Kuběna. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Trončinský, M. Štěpánek, Ševc, Šmach - Diviš, Patera, Martin Procházka - Tomajko, Z. Nedvěd, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurilla, Frolík. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články