Hlavní obsah

Zlín - Ústí n. Labem 5:1Zlín porazil potřetí v sezóně Ústí nad Labem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Rachůnek 1 : 0
22. Mokrejš 2 : 0
27. Galvas 3 : 0
38. Janků 3 : 1
47. Hamrlík 4 : 1
51. Lučka 5 : 1

ZLÍN

Hokejisté Zlína zvítězili v pátečním zápase 50. kola extraligy nad Ústím nad Labem 5:1 a v souboji dvou nejhorších extraligových týmů si připsali třetí výhru v letošní sezóně nad Severočechy. Svěřenci Rostislava Vlacha zvýšili svůj náskok na ústecké Lvy již na propastných 25 bodů. Extraligový nováček čeká na výhru deset zápasů a blíží se potvrzení jeho účasti v baráži o nejvyšší soutěž.

Článek

Obě mužstva ze samého chvostu extraligového tabulky na začátku duelu nevyužila přesilové hry. Nejdříve odešel za katr zlínský kanonýr Balaštík, ale Ústí se k ničemu nedostalo a gólmana Biegla, který dostal opět přednost před Murínem, prakticky neohrozilo. Stejný obrázek na ledě se odehrál i při prohřešku Káni, když ani domácí si nevypracovali vážnější šanci.

Hosté se poměrně těžko dostávali do zakončení, což se potvrdilo při dalším zlínském oslabení. Do jediné šance se dostal Mrázek, ale brankář Biegl puk vyrazil do bezpečí. Skóre se poprvé změnilo na začátku 14. minuty. Na trestnou lavici zamířil za krošček Hořava a Berani po 14 sekundách početní výhodu bleskurychle využili. Střelu Galvase lehce tečoval za Zikmundova záda Rachůnek.

Prostřední třetinu otevřelo vyloučení Novotného a šance Balaštíka, ale zlínský kanonýr osmadvacátou branku v letošní sezoně nepřidal. Chvíli po návratu ústeckého zadáka do hry však Kubiš našel volného Mokrejše, který z mezikruží prostřelil Zikmunda. Pět minut na to fauloval Pazourek a Zlín trestal potřetí. Hamrlík se neukvapil a nabil Galvasovi, který ostrou střelou k tyči zvýšil.

Tempo hry poté opadlo a oba brankáři příliš práce neměli. Za zmínku stojí pouze pokus Michala Pšurného, který ze vzduchu napálil přihrávku Galvase přímo do Zikmunda. Ústí se dočkalo snížení minutu před koncem druhé třetiny, kdy Janků tečoval nahození Zemana.

Severočeši měli možnost snížit nepříznivý stav při dvou přesilových hrách, ale do vážnější šance se nedostali. A tak přišel zákonitě trest v podobě další branky v síti ústeckého brankáře. Obránce Hamrlík po chybě ústecké obrany vstřelil čtvrtý gól a další střelecký úspěch přidal bek Lučka, pro něhož to byla premiérová branka v sezóně. Ústí se nezmohlo ve třetí třetině na žádný odpor a Zlín dovedl zápas v průměrném tempu snadno do vítězného konce.

RI Okna Zlín - Slovan Ústečtí Lvi 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. Rachůnek (Galvas), 23. Mokrejš (Kubiš), 28. Galvas (Hamrlík), 48. Hamrlík, 52. Lučka (Balaštík) - 39. Janků (Zeman). Rozhodčí: Polák - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 9:8. Využití: 2:1. Diváci: 3616.
Zlín: Biegl - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Vosátko, Bořuta - Balaštík, Leška, Rachůnek - Okál, Mokrejš, Brunec - M. Pšurný, Balán, R. Pšurný - Kubiš, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Přikryl.
Ústí nad Labem: Zikmund - Novotný, Hořava, Pojkar, Zápotočný, Gýna, Klobouček, Zeman - Čaloun, T. Káňa, F. Mrázek - V. Novák, Špirko, Šagát - Janků, Pazourek, Šaffer - Krajči, A. Nedorost, Hašek - od 50. navíc Hovorka. Trenéři: Votruba a M. Mach.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články