Hlavní obsah

Oslabené Znojmo si proti Karlovým Varům pojistilo play-off

ZNOJMO

Marodkou výrazně oslabení hokejisté Znojma porazili v předposledním kole extraligy Karlovy Vary 4:3 a definitivně si pojistili start v play-off. V posledních šesti zápasech získali Orli v nejlepší sérii sezóny 18 bodů a mají dokonce ještě šanci postoupit přímo do čtvrtfinále.

Článek

Znojmo se v neděli opíralo vedle solidní produktivity i o výborný výkon brankáře Kameše a vedlo už 3:0, hosté ale dokázali čtyři minuty před koncem vyrovnat. Za pouhých 34 sekund však rozhodl Martin Růžička.

Soupis zraněných a nemocných hráčů Znojma po pátečním vítězném souboji nad Spartou ještě rozšířili další dva nemocní útočníci Selingr a Kucharczyk. Orli tak na soupisce sice devět obránců a stejný počet útočníků. Domácí vsadili na úspěšnou taktiku, která vycházela opět z dokonale zajištěné defenzivy. K ní domácí hokejisté přidávali i rychlé protiútoky, dlouho ale zápolili s přesnou koncovkou. Teprve v poslední minutě úvodní třetiny se podařilo Orlům po Dubnově vyloučení zužitkovat přesilovou hru. Demel z prostoru za brankou našel najetého obránce Bičánka, proti jehož tvrdé ráně byl brankář Sáblík bezmocný.

Vedoucí branka Znojmo naladila ve druhé třetině na útočnější notu. Jejich nátlaková hra přinášela i šance a jednu z nich proměnil ve 28. minutě Plášek. Dvoubrankové manko hokejisty Karlových Varů nezlomilo, ale jejich snaha otočit výsledek narážela na výborně chytajícího brankáře Kameše. Hosté se navíc nevyvarovali zbytečných chyb a jednu z nich potrestal po špatném rozehrání při vlastním oslabení Radek Procházka.

V závěru druhé třetiny se ale dostaly Karlovy Vary do velkého tlaku. Ve 38. minutě nastřelil Skuhravý pouze tyčku, ale vzápětí využil přesilovku Kraft, jenž poslal odražený kotouč poprvé do znojemské sítě.

Orli pak nevyužili téměř půldruhé minuty dlouhou přesilovku pěti proti třem a v následném oslabení inkasovali hned v úvodu závěrečné dvacetiminutovky branku z hole Košťála. Hosté vycítili šanci na zvrat, zvýšili bojovnost, získali převahu a při vlastním oslabení Melenovský vyrovnal. Závěr ale zvládlo lépe Znojmo, které se ubránilo i téměř minutové power play soupeře.

Znojemští Orli - Energie Karlovy Vary 4:3 (1:0, 2:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 20. Bičánek (Demel), 28. Plášek (M. Růžička), 36. R. Procházka (J. Svoboda), 58. M. Růžička (Plášek) - 39. Kraft, 44. Košťál (Kumstát), 57. Melenovský (Němec). Rozhodčí: Šindler, Pešina - Pešek, Šátava. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 3781.
Znojmo: Kameš - Švrček, Jareš, Tesařík, Bičánek, Kotaška, Mojžíš, Vyrůbalík - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - M. Růžička, Haman, Plášek - Čachotský, Meidl, Beroun. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Schmidt, Mudroch, Grof, Duben, Němec, Brňák, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - V. Polák, Pech, Kuběna. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín