Hlavní obsah

Sparta - Třinec 0:3Vojtek vychytal Spartu, Třinec je po výhře 3:0 v play-off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Korhoň 0 : 1
34. Polanský 0 : 2
41. Martynek 0 : 3

PRAHA

Hokejisté Třince zvítězili v 51. extraligovém kole na ledě pražské Sparty 3:0 a definitivně si tak zajistili účast v předkole play-off. Domácí, kteří prohráli potřetí za sebou, naopak stále nemají jistou účast ve čtvrtfinále. Hostující brankář Martin Vojtek vychytal svou třetí nulu v probíhajícím ročníku.

Článek

Třinec začal o něco aktivněji než Sparta, s úvodními střeleckými pokusy se však úspěšně vypořádal gólman Duba. Domácí převzali iniciativu až ve druhé polovině první dvacetiminutovky, ale šance Nedvěda a Vaice úvodní brankou neskončili, i zásluhou bezchybného Vojtka. V závěru úvodní třetiny fauloval Výtisk u hrazení domácího beka Hanzlíka a přestože na chvilku usedl na trestnou lavici, byl posléze vykázán do kabin za úder do oblasti hlavy a krku s trestem na pět minut a do konce utkání.

Více než čtyři minuty souvislé přesilovky zbyly Spartě do úvodu druhého dějství, svěřenci Františka Výborného však odehráli celou početní výhodu až příliš staticky a v jediné vyložené šanci střílel Hanzlík po přečíslení dvou na jednoho s Langhammerem jen vedle odkryté branky. Ve 27. minutě se po střele Ocelářů, jenž se odrazila od zadního hrazení, dostal do brejku Dragoun, Vojtka však slabým zakončením nepřekvapil.

Vzápětí ovšem udeřilo na druhé straně. Pavelek ještě před objetím Dubovy branky chytře přihrál Korhoňovi, který snadno skóroval, neboť Duba se již přesunul ke druhé tyčce. Ve 33. minutě měla Sparta jedinečnou možnost na vyrovnání, když Třinec musel na dlouhých 101 vteřin do tří, ale šance Nedvěda, Hlinky, Tona i Netíkova kanonáda z kruhu pro vhazování vyzněly bez gólového efektu. Naopak přesně ve chvíli, kdy první potrestaný hříšník Polanský skočil na led, vyhodil puk podél hrazení Malec, Polanský si ho zpracoval a v samostatném nájezdu na Dubu s přehledem zavěsil.

Snahu domácích o podobný zvrat, který předvedli v posledním domácím duelu proti Karlovým Varům, zmrazil hned ve 42. minutě dorážkou Martynek a Třinec mířil nezadržitelně do předkola play-off, zatímco Sparta se ve zbytku utkání několikrát dočkala pískotu od vlastních příznivců.

Sparta Praha - Oceláři Třinec 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 28. Korhoň (Pavelek), 35. Polanský (Malec), 42. Martynek (Peterek). Rozhodčí: Hribik, Polák - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:7, navíc Výtisk (Třinec) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 7044.
Sparta Praha: Duba - Ptáček, Jerofejevs, Vykoukal, Jan Hanzlík, Cook, Černošek, Tabaček - Sivek, P. Nedvěd, M. Hlinka - Ton, Langhammer, Netík - Mrňa, Vaic, Melichárek - Dragoun, Švagrovský, Hromas. Trenéři: F. Výborný a Jelínek.
Třinec: Vojtek - Výtisk, Andersons, M. Výborný, Malec, Kundrátek, Pácal, Kania - Tomík, Štefanka, D. Moravec - P. Barinka, Peterek, Martynek - Korhoň, Polanský, Skořepa - Kolusz, Steber, od 21. navíc Pavelek. Trenéři: Kopřiva a Juřík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články