Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Pardubice 2:4Pardubice vyhrály v Ústí nad Labem, přesto přišly o play-off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Novák 1 : 0
31. Koukal 1 : 1
35. Janků 2 : 1
37. Cetkovský 2 : 2
43. Tvrdík 2 : 3
56. Rolinek 2 : 4

Hokejisté Pardubic vyhráli v nedělním 51. kole extraligy v Ústí nad Labem 4:2, přesto přišli definitivně o šanci postoupit do předkola play-off. Východočeši rozhodli o své výhře na ledě posledního týmu tabulky až ve třetí třetině, kterou vyhráli 2:0. Oba celky se tak v této sezóně utkají ještě čtyřikrát ve skupině o udržení.

Článek

Do utkání vstoupili lépe domácí, když po hrubé chybě hostujícího Komy otevřel ve vlastním oslabení skóre Novák. Další gól v oslabení byl na spadnutí v 15. minutě, kdy se tentokrát na straně hostí ocitl v šanci Sýkora. Domácí se okamžitě vzpamatovali a zbytek přesilovky odehráli v obranném pásmu hostí. Netradiční situace nastala asi dvě minuty před koncem třetiny, kdy vlastního brankáře vyzkoušel prudkým nahozením Čaloun.

První momenty druhé třetiny přinesly vyrovnání, o které se postaral Koukal, když se po přihrávce Koláře přesně trefil pod horní tyčku Zikmundovy branky. V následujících minutách měli domácí několikrát příležitost znovu strhnout vedení na svoji stranu.

Nejprve Novák nastřelil Lašáka, který neměl puk pod kontrolou a jen s velkým štěstím zabránil dorážce Haška. O minutu později se ke střele dostal Nedorost, ale puk se svezl po Lašákově lapačce za branku. V dalším ohrožení brány hostí zastavil Šagáta až zákrok pardubické obrany na hranici pravidel. Do vedení se Lvi dostali ve 36. minutě, kdy Lašáka překonal Janků. Radost domácích ale netrvala dlouho, dvě a půl minuty před koncem třetiny srovnal po Pucherově nahrávce Cetkovský.

Od třetí třetiny nastoupil v brance hostí Hylák. Ani poslední dějství neporušilo tradici branek padnoucích v jejich počátku. V čase 43.00 vykřesal z intenzivní přesilovky vedení pro hosty Tvrdík. První vedení v zápase vlilo pardubickým krev do žil a Zikmund si připsal velké procento zákroků právě v poslední dvacetiminutovce.

V polovině třetiny těsně vypíchl Zikmund hokejkou překvapivou střelu Cetkovského. Další několikanásobné ohrožení ústecké brány předvedla o pár vteřin později třetí pardubická formace. Náhlá převaha hostí přinesla své ovoce tři minuty před koncem utkání, kdy Zikmund neměl dostatečný výhled na právě rozehrané buly a neviděl ani střelu Rolinka. Severočeši si tak připsali jedenáctou porážku za sebou.

Slovan Ústečtí Lvi - Moeller Pardubice 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 4. V. Novák, 36. Janků (Špirko) - 22. Koukal (Kolář I), 38. Cetkovský (Pucher), 43. Tvrdík (P. Sýkora), 57. Rolinek (Tvrdík) . Rozhodčí: Šír, Jeřábek - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 3520.
Ústí nad Labem: Zikmund - A. Novotný, P. Hořava, Němeček, Zápotočný, Zeman, Klobouček, Vágner - Čaloun, T. Martinec, Káňa - V. Novák, Pazourek, Hašek - Janků, Špirko, A. Nedorost - Krajči, Šagát, Šaffer - Hovorka. Trenéři: Votruba a M. Mach.
Pardubice: Lašák (41. Hylák) - Snopek, Nikolov, Koma, Havíř, Linhart, Kolář II, M. Šeda - P. Sýkora, Rolinek, Tvrdík - Cetkovský, Pucher, Somík - Kolář I, Koukal, Starý - Bláha, Blažek, Ondřej. Trenéři: Šejba a Lubina.

Reklama

Související témata: