Hlavní obsah

Kladno, Plzeň, nebo Vítkovice? Někomu zůstane play-off zapovězeno

PRAHA

Teprve závěrečné kolo základní části hokejové O2 extraligy rozhodne o konečném složení předkola play-off. O poslední dvě volná místa bojují tři kluby - Kladno, Plzeň, a Vítkovice. Hrát alespoň předkolo by chtěl každý, ale jeden z nich bude po čtvrtečním 52. kole zklamaný. Nejtěžší úkol stojí před Vítkovicemi, které jsou jedenácté a na dva své soupeře ztrácejí dva body.

Článek

Vítkovice jsou tak v prekérní situaci. Svůj osud už nemají ve vlastních rukou. Ani případné vítězství ve čtvrtek nad Slavií jim k postupu do předkola play-off nemusí stačit. „To víte, že každý z nás si to uvědomuje. Ale co máme dělat? Nezbývá než snažit se na to nemyslet a hrát až do poslední minuty. Třeba nám někdo pomůže,“ krčil rameny útočník Radim Hruška po nedělním zápase se Zlínem.

Ostravský klub hraje v posledním kole proti Slavii, kterou v posledním měření sil na domácím ledě porazil. Ale také s ní v sezóně prohrál v pražské Sazka Areně 0:7. Teď musí bezpodmínečně vyhrát a možná ani to nebude stačit. "Nicméně do téhle pozice jsme se dostali sami a tak musíme jít i do toho dalšího zápasu s tím, že chceme vyhrát. A budeme doufat, že někdo klopýtne," řekl pro oficiální stránky Vítkovic obránce Jiří Heš.

Druhé z pražských "S" přivítá na svém ledě Plzeň a se Spartou má v této sezóně vynikající bilanci. Úřadujícího mistra třikrát porazila, z toho dvakrát v prodloužení. Takový výsledek by Západočechům k postupu do předkola play-off stačil. Spartě se navíc nedaří, prohrála poslední tři utkání a z posledních dvou má dokonce hrozivé skóre 2:10.

Kladnu stačí jediný bod

Jediný bod proti Pardubicím by stačil k postupu hokejistům Kladna, jejichž forma ze začátku roku se v posledních zápasech trochu zasekla a musí tudíž ještě o účast v nadstavbové části bojovat. Pardubice nejsou pro Kladno zrovna oblíbený soupeř, za poslední čtyři roky s nimi před vlastními fanoušky prohráli polovinu z deseti zápasů. "V posledním utkání potřebujeme minimálně bod. Ostatní týmy nás nijak zvlášť nevzrušují. Nedíváme se na jejich výsledky, musíme se spoléhat sami na sebe," má však na stránkách Kladna jasno asistent trenéra Petr Kasík.

Moeller přišel o play-off definitivně v neděli a v podstatě už mu jde jen o to posílit si sebevědomí před zápasy ve skupině o udržení, přesto nehodlá prodat kůži lacino. "Chceme napravit to, co jsme pokazili v pěti zápasech, ve kterých jsme prohráli, a udělat třeba opačnou šňůru na konci základní části,“ tvrdil na klubovém webu trenér Pardubic Jiří Šejba.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín