Hlavní obsah

Pardubický Pucher jde na operaci kolena, sezona pro něj skončila

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic se ve zbytku sezóny budou muset obejít bez pomoci slovenského útočníka Petera Puchera. Třiatřicetiletého hráče čeká v pátek operace kolena. Oficiálnímu klubovému webu to řekl generální manažer Moelleru Zbyněk Kusý.

Článek

O Pucherově operaci se rozhodlo po nedělním zápase v Ústí nad Labem. "Jeho zdravotní problémy ukázaly, že komplikovanější operace kolene je nevyhnutelná. Hned v pátek se jí podrobí. Až poté bude známa doba, jak dlouho bude chybět," řekl Kusý na adresu čtvrtého nejproduktivnějšího hráče týmu.

Pucher nasbíral v dosavadním průběhu sezóny 20 kanadských bodů za šest branek a 14 asistencí. "Operaci jsme s hráčem samozřejmě probírali a oba jsme po vzájemné konzultaci došli k názoru, že je daleko lepší k tomuto řešení přistoupit ihned a zkrátit tak dobu rekonvalescence, než riskovat jeho pokračování v tomto soutěžním ročníku," dodal Kusý.

Pardubice navíc nepostoupily do play off a čeká je pouze boj ve skupině o udržení. Ten však Východočechům nehrozí, neboť od posledního Ústí nad Labem je kolo před koncem základní části dělí propastných 32 bodů.

Reklama