Hlavní obsah

Vlasák: Play-off bez Plzně? Na to nechci ani pomyslet

Jan ŠkvorSport.cz

Že by jeho tým nepronikl do předkola play-off, nad tím plzeňský hračička Tomáš Vlasák nepřemýšlí. Západočechy, kteří o dvě volná místa na dálku soupeří s Kladnem a Vítkovicemi, čeká ve čtvrtek v posledním kole na domácím ledě Sparta a pouze jakákoliv výhra zaručí Hořavově týmu účast ve vyřazovacích bojích bez ohledu na ostatní zápasy. „Doufám, že nám k tomu pomůže vyprodaná hala,“ věří v pomoc fanoušků Vlasák.

Foto: www.hcplzen.cz/Marek Chlupatý

Proklouzne Tomáš Vlasák se svou Plzní do předkola play-off?

Článek

Před závěrečným kolem má Plzeň na své straně jednu podstatnou výhodu. Nemusí se ohlížet na výsledky ostatních zápasů, do předkola play-off ji posune jakákoliv výhra nad pražskou Spartou. „Výhoda to určitě je. Můžeme se soustředit jen a jen na svůj výkon,“ přiznal pro Sport.cz Tomáš Vlasák. Se Spartou navíc mají Západočeši v této sezóně kladnou bilanci. Z dosavadních tří vzájemných zápasů Plzeň pokaždé zvítězila. Vítěz dvou minulých ročníků navíc nyní není v oslnivé formě – poslední tři utkání prohrál. „Právě proto, že teď Sparta několik zápasů prohrála, se na nás bude chtít vytáhnout,“ očekává tuhou bitvu Vlasák.

Ještě jedna věc by měla podle technického útočníka být na straně domácích. Podpora fanoušků. Divácký průměr domácích zápasů Plzně je v letošní sezóně 5488 lidí na utkání, na Spartu by ale měl dorazit plný dům. Pražský rival plzeňské obecenstvo tradičně táhne, teď se navíc rozhoduje o dalším osudu sezóny. „Doufám, že nám vyprodaná hala pomůže,“ spoléhá na diváckou pomoc Vlasák.

Vlasák nechce tipovat, kdo do play-off neproklouzne

I přes blížící se klíčové utkání je atmosféra v plzeňské šatně dobrá. Vážnost situace si ale hokejisté uvědomují. „V pondělí jsme měli sezení, kde si k tomu každý něco řekl.“ Plzeň v této sezóně drží prvenství v jedné unikátní statistice. Hned jednadvacet utkání dovedla do prodloužení nebo samostatných nájezdů. Nebýt několika zbytečně ztracených zápasů, mohli se nyní Hořavovi svěřenci v klidu připravovat na vyřazovací boje. „Sám jsem si dokonce propočítával, kolik nás to stálo bodů. Vyšlo mi, že jsme jich měli mít tak o deset víc,“ vypočítává Vlasák.

Po odehrání dvaapadesátého kola může za jistých okolností nastat kuriózní situace, kdy Vítkovice, Kladno i Plzeň budou mít shodně sedmdesát pět bodů. Na řadu by tak přišla bilance vzájemných zápasů, kterou má Plzeň nejhorší. „Samozřejmě, že to víme. Kabinou to proběhlo, ale snad k tomu nedojde,“ nechce třiatřicetiletý útočník předbíhat. V průběhu zápasu se prý ani nebude pídit po průběžných stavech z Ostravy a Kladna. „Nevím, jestli se budou výsledky objevovat na kostce nebo jestli to někdo řekne v kabině. Každopádně se chci soustředit jen na náš zápas.“

Kdo tedy nakonec zůstane po čtvrtečních zápasech s černým Petrem v ruce? Z plzeňského forvarda odpověď nevydolujete. „Nechci tipovat, kdo se tam nedostane. Znovu říkám, že mě zajímá jen zápas se Spartou.“ Co by se ovšem stalo, kdyby před branami play-off zůstala právě Plzeň? Pro tradiční hokejové město by to byla malá sportovní tragédie, vždyť Plzeň ve vyřazovacích bojích chyběla již třikrát v řadě. „Na to radši ani nechci pomyslet,“ zamračí se Vlasák.

Reklama

Související témata: