Hlavní obsah

Jihočeši po dvaceti letech vyhráli základní část hokejové ligy

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Po dvaceti letech vyhráli hokejisté Českých Budějovic základní část extraligy, což jim zaručuje účast v Lize mistrů s prémií 300 tisíc eur.

Článek

„Ukázali jsme poměrně stabilní výkonnost a těší mě i pro příští sezónu zaručená možnost konfrontace na evropské scéně,“ říká trenér Josef Jandač s tím, že budějovický Mountfield zatím udělal jen první krok k úspěchu v sezóně. „Když jsme poznali, že máme na udržení první příčky tabulky, byl by hřích nedotáhnout to až k Lize mistrů. Cílem ale zůstává účast ve finále play-off,“ tvrdí manažer Jaromír Látal.

Jihočeši se o vedení nejdřív přetahovali se Slavií, ale od 38. kola byli nepřetržitě v čele, ale jistoty 1. místa se dočkali až v předposledním dějství.

„Prvenství v základní části má ale pro klub velkou hodnotu. Po dvou domácích porážkách jsme byli už trochu nervózní, ale forma se nedá udržet celou sezónu,“ naznačuje Látal. „Účasti v Lize mistrů si samozřejmě ceníme,“ říká útočník Viktor Hübl. Nejlepší střelec mužstva vidí za úspěchem hlavně vyrovnaný kádr. „Kterákoli lajna tu dokáže rozhodnout zápas. Teď ale budou podstatné výsledky v play-off.“

Reklama

Související témata: