Hlavní obsah

Prusek: Šanci na náš postup dávám třicet procent

PRAHA

Situace Vítkovic před závěrečným kolem základní části hokejové extraligy není růžová. Chce-li Bokrošův tým postoupit do předkola play-off, musí nejprve zdolat pražskou Slavii, dále pak čekat na pomoc Pardubic nebo Sparty. Složitou výchozí pozici si moc dobře uvědomuje i vítkovický brankář Martin Prusek. „Karty jsou dané. Našemu postupu dávám třicet procent,“ odhaduje v rozhovoru pro Sport.cz šance svého týmu Prusek.

Článek

Vítkovicím ani případná výhra nad Slavií nemusí k postupu stačit. Jaké je nastupovat k zápasu za této situace?

Příjemné to samozřejmě není. Pocity jsou smíšené. Chceme vyhrát, ale zároveň víme, že to nemusí stačit.

Věříte, že Plzeň nebo Kladno zaváhá?

Věříme, že stát se to může. Ale víme, že Pardubicím a Spartě prakticky o nic nejde, takže jejich motivace není taková, jako je ta Kladna a Plzně. Vůbec jsem ani nepřemýšlel, zda-li je pravděpodobnější zaváhání Kladna, nebo Plzně. To nejde.

Jaká je v kabině nálada?

Normální. Připravujeme se na čtvrteční zápas, chceme vyhrát a čekat, co se bude dít.

Zvýšenou nervozitu tedy mezi spoluhráči nepociťujete?

Ne. Spíš by už chtěl každý vědět, na čem je. Už bychom konečně chtěli hrát.

Vítkovice jsou nyní v navlas stejné situaci jako před rokem. Ačkoliv vy jste u toho loni nebyl, vzpomněli si na to spoluhráči?

Je pravda, že já jsem u toho nebyl, kluci se ale o tom v šatně už bavili a něco k tomu říkali. Je to nepříjemné.

Jaký je podle vás důvod, že Vítkovice hrají až do posledního kola o postup do předkola? Před sezónou se čekalo, že s účastí v play-off byste neměli mít problém.

Těžko říct. Člověk má v hlavě zejména to množství poztrácených bodů. Na ty vybojované se pak spíše zapomíná. Moc jsme toho ale nevyhráli na nájezdy. Absolvovali jsme je šestkrát a vyhráli jen jednou.

Našel byste ještě jiný zlomový moment?

Když nepůjdu hodně daleko, zlomové pro nás bylo utkání s Karlovými Vary. Za stavu 2:0 jsme si nechali dát dva góly a nakonec prohráli na nájezdy. Kdybychom ten zápas vyhráli, byli bychom v dalších zápasech v podstatně lepší psychické situaci.

Od nového roku vystřídal na trenérském postu Miroslava Fryčera Ernest Bokroš. Jak vám sedí styl jeho trénování?

Od toho tady nejsem. Každý je ale jiný. Trenér Bokroš hodně dbá na bránění, dost se zaměřujeme na věci související s taktikou.

S jeho příchodem se defenziva zlepšila, tým ale dává málo branek. Je pro vás těžké nastupovat do branky s tím, že aby mužstvo vyhrálo, budete muset inkasovat jen minimálně?

Příjemné to není, ale na druhou stranu jsem v brance od toho, abych to pochytal. Takhle to tedy neberu. Spíše se soustředím na to, abych měl pocit z dobře odvedené práce. Co se stane dál, to už člověk ne vždycky ovlivní.

Budete v době čtvrtečního zápasu se Slavií nějak sledovat průběžné výsledky z ostatních stadiónů?

Když budu mluvit za sebe, radši to vědět nechci. Nechtěl jsem je vědět ani v neděli, když jsme hráli proti Zlínu. Člověk pak nad tím začne přemýšlet a odvádí ho to od hry.

Když byste měl procentuálně vyjádřit vítkovické šance na postup, jak by to vypadalo?

Takových 30 na 70.

Jinými slovy si tedy myslíte, že ten černý Petr zůstane vám...

Karty jsou dané. Kdybychom to měli ve svých rukách, procenta vyjádřím jinak. Bohužel tomu tak není.

Reklama

Související témata: