Hlavní obsah

Silné finanční zázemí je pro úspěch důležité

Hokejisté Mountfieldu skončí po základní části O2 extraligy na prvním místě. Nic na tom nezmění ani poslední 52. kolo. Jihočeši mají tedy zajištěnu účast v hokejové Lize mistrů a odměnu 7,5 miliónu korun. "Profesionální sport je hodně o penězích, ale jen ty nestačí, jak ukazuje letošní příklad Pardubic, které v play off chybí," uvědomuje si manažer klubu Jaromír Látal.

Článek

Prvenství v základní části extraligy posouvá klub do Ligy mistrů. Jak naložíte s odměnou v přepočtu 7,5 miliónu korun spojenou s účastí v soutěži?

Asi milión půjde na prémie hráčům, chceme ale hlavně investovat do zkvalitnění kádru. Rádi bychom start v Lize mistrů zhodnotili i marketingově. Máme signály od partnerů, že je pro ně zviditelnění na evropské scéně zajímavé.

Ovlivnil vlastnický vstup Mountfieldu dění ve vašem klubu?

Příchodem obrovsky silné firmy se pozitivně změnilo finanční zázemí, to je pro úspěch důležité. Rozpočtem patříme mezi elitní čtyřku soutěže, mohli jsme si tak dovolit udržet tým pohromadě a ještě v létě přivést kvalitní hráče jako Sičáka nebo Kůrku. Profesionální sport je hodně o penězích, ale jen ty nestačí, jak ukazuje letošní příklad Pardubic, které v play off chybí. My měli při skládání mužstva dobrou ruku a jsem rád, že Mountfieldu jde o dlouhodobější spolupráci.

Bude těžké unést tlak, že do play off vstoupíte jako největší favorit?

Tlak ze strany majitelů, kteří mají určitý podnikatelský záměr, je od začátku sezóny. Občas se snažím, aby rozlišovali obchodní a sportovní pohled, ale obecně platí, že hráči jsou slušně zaplaceni, a tak se od nich čeká jen maximální výkon. S předsedou představenstva klubu Blažkem si dobře rozumíme, má k hokeji blízko a v sobě nese sportovní duch.

Může vás nyní uspokojit něco jiného než titul?

Očekávání jsou veliká. Euforie z prvního místa po 52 kolech ale musí rychle opadnout, je nutné zapomenout na dílčí úspěch a jít trpělivě za finálovým cílem. Máme zkušený kvalitní tým, s jídlem roste chuť a hráčům věřím, že sezónu zakončí co nejpozději.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články