Hlavní obsah

Hubáček o šancích Vítkovic: Včera jsme doufali, dnes věříme

Ve čtvrtek čeká hokejovou O2 extraligu poslední kolo základní části. V něm se definitivně rozhodne, které týmy postoupí alespoň do předkola play-off a pro které sezóna nadobro skončí. V nejhorší pozici před závěrem bojů o postupovou desítku jsou zatím jedenácté Vítkovice, kterým chybí k vytouženému cíli minimálně dva body. "Včera jsme doufali, dnes věříme," tvrdí odhodlaně před bitvou proti druhé Slavii útočník Vítkovic Petr Hubáček.

Článek

Po minulém kole jste řekl, že účasti Vítkovic v play-off nevěříte, protože jste realista. Jste jím stále nebo jste našel víru?

Realistou jsem, ale naše naděje na play-off vidím trochu jinak. Můj pohled, stejně jako spoluhráčů, se změnil. V neděli večer a ještě i v pondělí jsme situaci viděli černě. V úterý jsme začali doufat a teď už věříme, že Kladno nebo Plzeň prohrají. Proto musíme stůj co stůj porazit Slavii.

Kdo má ke klopýtnutí blíže, Kladno, či Plzeň?

To si netroufám odhadnout. V kabině se povzbuzujeme, že poslední krok bývá ten nejtěžší. Příkladů je... Anglii stačilo porazit Chorvatsko a byla by na fotbalovém mistrovství Evropy. Každému se to zdálo jasné a všichni víme, jak to dopadlo. Totéž se může přihodit Kladnu nebo Plzni.

Bavili jste se i o tom, že stejně jako loni v posledním kole porazíte Slavii a na play-off to zase nebude stačit?

Na to, že play-off bude letos zase bez nás, se snažíme nemyslet. Ptám se, proč bychom zrovna my měli být pořád biti? A hned si odpovídám, že se to přece nemůže opakovat. Věřím, že ve čtvrtek večer oslavíme postup do play-off.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec