Hlavní obsah

Kladno si postup do play-off pohlídalo

KLADNO

Postup do play-off nakonec hokejistům Kladna neutekl. V závěrečném kole základní části museli k definitivě získat alespoň, což proti Pardubicím splnili nad plán. Vyhráli 3:0, posunuli se na konečnou osmou příčku extraligové tabulky a v předkole vyřazovací části si zahrají proti Plzni. Na posledním vítězství Kladna se nejvíce podílel autor jedné branky a přihrávky Jaroslav Kalla.

Článek

Domácí věděli, že jim jde o hodně a tak napnuli od začátku síly do ofenzívy. Rudovský mířil nepřesně a Kuchler sám před brankářem přehodil nejen gólmana, ale celou branku. Nápaditou kombinaci Tomajka s Kuchlerem zase Lašák v poklidu vychytal. Neuspěl ani obránce Ševc, který se po střele Rudovského ocitl až v brankovišti. Na druhé straně po chybě obrany zahrozil také Somík.

Pak už úřadovali zase domácí. Ve třinácté minutě si mezi kruhy najel Gardoň, ale netrefil branku, Hájkovu dělovku v přesilovce zachytil Lašák. Ve stejné početní výhodě ujel domácím obráncům Blažek, jeho příležitost ke skórování stačil včas zmařit Ševc. Somíkův výpad po pravé straně zase dokázal vyřešit brankář Kopřiva.

Pardubice zlomilo až dvojnásobné oslabení

Na začátku druhé třetiny trefil Patera tyčku, Tvrdík kontroval střelou z otočky. V 28. minutě jela na jediného obránce Pardubic dvojice Patera, Procházka, střelu druhého jmenovaného Lašák vyrazil. Další minuty patřily jeho spoluhráčům z útoku, nejprve prověřil Kopřivu Starý, pak obránci nedokázali pokrýt Ondřeje, jenž byl zcela sám před kladenským gólmanem.

Pardubice byly ve druhé části lepším mužstvem a jejich rychlé přihrávky dělaly obráncům velké problémy. Jenže po zmaření ojedinělého útoku kladenského týmu v 37. minutě poslal rozhodčí na trestnou lavici hned dva hráče hostí a fanoušci mohli brzy propuknout v jásot. Patera poslal přihrávku před branku zcela volnému Procházkovi a ten na druhý pokus propálil gólmana.

Tři minuty po začátku třetí části udeřili domácí podruhé. Ránu Bělohlava ještě Lašák zvládl vyrazit, na dorážku Kally už nestačil. Předčasné chorály kladenských fanoušků na oslavu postupu ještě zesílily dvě minuty před koncem zápasu, kdy zadovka Kally doputovala před branku k Hornovi a ten upravil na konečných 3:0.

HC GEUS Okna Kladno - HC Moeller Pardubice 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 38. M. Procházka (Patera), 43. Kalla (Bělohlav), 58. Horna (Kalla). Rozhodčí: Šindler - Bláha, Kostka. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Trončinský, Pavlas, Ševc, Šmach - Rudovský, Patera, M. Procházka - Tomajko, Z. Nedvěd, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Čurilla, Gardoň, Frolík. Trenér: Zdeněk Müller.
Pardubice: Lašák - Snopek, Nikolov, Linhart, Havíř, Koma, M. Šeda - P. Sýkora, Rolinek, Tvrdík - Cetkovský, Blažek, Somík - Ondřej, Koukal, Starý - Klejna, Zohorna, Bláha. Trenéři: Jiří Šejba, Ladislav Lubina.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín