Hlavní obsah

Plzeň i počtvrté porazila Spartu a je v play-off

PLZEŇ

Hokejisté Plzně zvládli čtvrteční finiš základní části a výhrou 3:1 nad pražskou Spartou si po čtyřleté přestávce zajistili postup do play-off. Góly Plzně vstřelili Důras a Ludvík, po snížení Petra Nedvěda rozhodl čtyři minuty před koncem Vampola. Západočeši porazili obhájce titulu ve všech čtyřech vzájemných utkáních, z toho jednou v samostatných nájezdech a jednou v prodloužení.

Článek

Plzeň vstoupila do klíčového duelu s vervou, první zásah si Duba připsal už po 19 sekundách. Bekhendem neuspěl domácí kapitán Divíšek, na druhé straně vychytal Málek Sivka. Na konci 5. minuty se už zaplněné domácí ochozy radovaly. Vyloučeného Miroslava Hlinku přesným švihem vrátil předčasně z trestné lavice Michal Důras, pro kterého to byla 20. trefa v sezóně.

Zpočátku zakřiknutá Sparta se dostala do hry po vyloučení Posmyka a mohla vyrovnat. Málek ve 14. minutě v leže fantasticky vychytal Petra Tona. Sparťanský rychlík už byl před odkrytou brankou, Málek položenou holí puk srazil mimo svou branku.

Domácí po přestávce pokračovali v nasazení a důrazném napadání. Ve 27. minutě si počkal Vampola na ideální okamžik přihrávky a nahodil puk do jízdy Davidu Ludvíkovi. Ten přebruslil obránce a propálil Dubu podruhé.

Nedvěd využil přesilovku

V polovině utkání reklamovala Sparta krvavé zranění Stehlíka, rozhodčí ale nikoho z domácích nevyloučil. Ve 36. minutě ale Benák zbytečně v oslabení vyhodil puk přes mantinel a hosté hráli 73 sekund dvojnásobnou přesilovku. Tu domácí přestáli, Málek poté vyrazil střelu Tona na horní tyčku a padající puk stačil ještě před brankovou čarou ze vzduchu srazit do bezpečí Divíšek. O chvilku později už domácí gólman kapituloval, další přesilovku využil švihem Petr Nedvěd.

Hned v úvodu třetího dějství mohl rozhodnout Šindel, kterého do brejku vyslal Benák. Domácí střelec ale v samostatném nájezdu jen trefil lapačku Duby. Hrálo se v rychlém tempu, další šanci domácích zastavila branková konstrukce.

Čtyři minuty před koncem využil dorážkou přesilovku Petr Vampola a rozhodl o vítězi. Hosté závěr neunesli, trenér Sparty hodil na hrací plochu láhev a dostal trest. Diváci si závěr zápasu vychutnali, Plzeň i počtvrté v sezóně Spartu porazila a bude bojovat o titul.

Lasselsberger Plzeň - Sparta Praha 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Důras (Jasečko), 27. Ludvík (Vampola), 56. Vampola (Benák) - 40. P. Nedvěd (Ton). Rozhodčí: Husička, Jeřábek - Kis, Padevět. Vyloučení: 6:10. Využití: 2:1. Diváci: 7 071.
Plzeň: Málek - Benák, Redlihs, Posmyk, Čakajík, Jasečko, Cartelli, Dresler - Vlasák, Vampola, Adamský - Fabuš, Divíšek, Ludvík - Důras, Kracík, Matějovský - Dvořák, Šindel, Laš. Trenéři: Kučera a Rulík.
Sparta Praha: Duba - Ptáček, Jerofejevs, Černošek, Jan Hanzlík, Cook, Stehlík - Sivek, P. Nedvěd, M. Hlinka - Ton, Langhammer, Netík - Dragoun, Vaic, Melichárek - Mrňa, Švagrovský, Hromas. Trenéři: F. Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec