Hlavní obsah

Zlín promarnil tříbrankový náskok a prohrál doma s Libercem

ZLÍN

Hokejisté Liberce v úterý zvítězili v 52. kole extraligy ve Zlíně 5:3, i když v polovině zápasu prohrávali už tříbrankovým rozdílem. Severočeši ale dokázali využít dvě přesilové hry a poté trestali chyby domácích obránců. Zlín skončil v základní části třináctý, kanonýr Balaštík se však s 29 zásahy stal nejlepším střelcem soutěže.

Článek

V utkání již soupeřům o nic nešlo. Bílí Tygři postoupili do play off z třetího místa a ve čtvrtfinálových zápasech se utkají s pražskou Spartou, zatímco Zlín čeká dvanáct zápasů ve skupině o udržení.

Liberecký trenér Gregor poslal do branky náhradníka Fikrta, jedničku Pince nechal odpočívat na střídačce. Hned na začátku druhé minuty se ocitl před Murínem ve velké šanci Klimenta, ale zlínský gólman úspěšně zasáhl betonem. Domácí měli poté výhodu přesilové hry, když na trestnou lavici usedl za držení hole Podkonický, nicméně i v oslabení nebezpečně vystřelil Čermák.

Zlín se k vážnějšímu ohrožení liberecké branky dlouho nedostal, Bílí Tygři hráli v obraně pozorně. Až na začátku 14. minuty ujel po levém křídle Záhorovský a střelou švihem překonal Fikrta. Za 42 sekund přidali domácí druhý gól zásluhou dvojčat Pšurných: zpoza branky nahrál Roman Pšurný a nekrytý Michal Pšurný mezi kruhy zavěsil. Berani pak měli možnost zvýšit dvoubrankové vedení ještě do první sirény, ale nedokázali využít dvojnásobnou přesilovku při vyloučení Zíba a Hunkese.

Obraz hry se nezměnil ani po přestávce. Hosté mohli snížit při vyloučení Mokrejše, ale Plodek trefil pouze tyč. Zlínská první pětka usilovně pracovala na tom, aby se do střelecké listiny zapsal také Balaštík, až se jí to konečně podařilo. V 30. minutě po sérii přihrávek nahodil puk na bránu Hamrlík a domácí kanonýr šikovnou tečí překonal Fikrta.

Jenže poté Zlín přestal hrát a Tygři se zvedli. Během vyloučení Vosátka ostře pálil Čermák, jehož Murín ještě vychytal, ale o pár sekund později se po křídle protáhl Nedorost a trefil přesně. V závěru třetiny nabídl hostům dvojnásobnou přesilovou hru Murín, který za zdržování hry obdržel dvě minuty. Pět sekund před sirénou se prosadil Podkonický a snížil na rozdíl jedné branky.

V třetím dějství pak Liberec zcela otočil zápas, neboť zlínští obránci kupili jednu chybu za druhou. Severočeši po tlaku vyrovnali, když se v závaru před Murínem nejlépe zorientoval Zíb, a v závěrečných minutách se neúprosně hnali za vítězstvím.

Velkou šanci Podkonický ještě spálil, ale vzápětí Čermák mířil přesně a dostal Bílé Tygry poprvé v duelu do vedení. Stejný hráč zpečetil tři body pro Liberec střelou do prázdné branky při neúspěšné zlínské power play. Zlín tak opět promarnil slibně rozehraný zápas podobně jako v Plzni a po třech výhrách na domácím ledě tentokrát odevzdal všechny body soupeři.

RI Okna Zlín - Bílí Tygři Liberec 3:5 (2:0, 1:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 14. Záhorovský (Okál), 14. M. Pšurný (R. Pšurný), 30. Balaštík (Hamrlík) - 36. V. Nedorost (Pabiška), 40. Podkonický (Jiruš), 49. Zíb, 56. L. Čermák (Pletka), 60. L. Čermák. Rozhodčí: Homola, Hribík - Bejček, Svoboda. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:2. Diváci: 3587.
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, Klouček, Hlavačka, Lučka, Vosátko, Bořuta - Balaštík, Leška, Rachůnek - Okál, Mokrejš, Záhorovský - M. Pšurný, Balán, R. Pšurný - Kubiš, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Přikryl.
Liberec: Fikrt - Hunkes, Jiruš, Derner, Krstev, Žabka, Kočí, Holub, Zíb - L. Čermák, Podkonický, Pletka - Klimenta, Plodek, Víšek - Pabiška, Kašpařík, V. Nedorost - Bartovič, Blatný, S. Procházka. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata: