Hlavní obsah

Litvínov prohrál s Ústím, přesto si zajistil páté místo

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova prohráli v čtvrtečním utkání závěrečného 52. kola extraligy s posledním Ústím nad Labem 2:3 po samostatných nájezdech, přesto si díky bodovému zisku zajistili páté místo. Litvínovu k tomu pomohla porážka Sparty v Plzni a ve čtvrtfinále play off tak narazí na Karlovy Vary. Slovan přerušil sérii sérii jedenácti porážek za sebou, do skupiny o udržení ale vstoupí se ztrátou 23 bodů na třináctý Zlín.

Článek

Úvod sice naznačil, že by se vzhledem k postavení týmů v tabulce mělo jednat o jasnou záležitost domácích, ovšem opak byl pravdou. Hosté se snažili dobře bránit, a přestože Litvínov měl více ze hry a daleko více ohrožoval branku soupeře, branka padla do litvínovské svatyně. Ve 12. minutě se Ústí nad Labem dostalo na dostřel a Špirko střelou těsně nad ledem překvapil litvínovského gólmana Hübla.

V druhé části domácí čelili dvojnásobné přesilovce hostí. Na trestnou lavici totiž rozhodčí poslali najednou hned dva hráče - Bednaříka a Tůmu. Dlouho se Litvínov držel, ovšem přesně v době, kdy vypršel oběma hříšníkům trest a měli opět vyjet na led, dostal se kotouč k Čalounovi a ten nezaváhal. Domácí ještě před druhou přestávkou díky obránci Šlégrovi snížili na 1:2.

Ve třetím dějství domácí vystupňovali tlak, jenže na brankáře Lvů Přikryla dlouho neměli recept a hosté do poslední minuty dokázali držet vedení. Jenže jedenáct vteřin před koncem se při power play po skrumáži před brankou nejlépe zorientoval Jenáček a vyrovnal. O vítězi nerozhodlo ani prodloužení a v nájezdech zajistil Slovanu druhý bod kapitán Novák.

Litvínov - Slovan Ústečtí Lvi 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 37. Šlégr (Lukeš), 60. Jenáček (Branda) - 12. Špirko (Janků), 30. Čaloun (Němeček), rozhodující sam. nájezd V. Novák. Rozhodčí: Turčan, Mikula - Křivský, Hejduk. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 6353.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, L. Poživil, Punčochář, Hranáč, Vobořil, Skuhrovec, Švarný, Tůma - Jánský, Reichel, Lukeš - Jenáček, Branda, Kubinčák - Tomas, Bednařík, Bahenský - J. Černý, Rindoš, Sklenička. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Ústí nad Labem: Přikryl - Němeček, Zeman, Pojkar, Vágner, Novotný, Hořava - F. Mrázek, T. Martinec, Čaloun - Hašek, Pazourek, V. Novák - Špirko, Klobouček, Janků - Krajči, Šagát, Šaffer. Trenéři: Votruba a M. Mach.

Reklama

Související témata: