Hlavní obsah

Kladno bylo zpočátku nervózní, Plzeň v předkole bere

KLADNO

Nejlepší výchozí pozici měli hokejisté Kladna z trojice týmů, kterým šlo v závěrečném kole základní části extraligy o dvě místa v předkole play-off. K postupu jim stačil jediný bod, nakonec proti Pardubicím získali po výhře 3:0 maximální počet. Na začátku zápasu na domácím stadiónu přitom kladenské hráče svazovala nervozita z důležitosti utkání.

Článek

"Mohli jsme hodně ztratit, takže to bylo trochu nervózní. Báli jsme se, aby nám druhá fáze sezóny neutekla," tvrdil po zápase kladenský střelec Martin Procházka, jenž v 37. minutě vstřelil první branku utkání. Přitom právě ve druhé třetině měly Pardubice herně navrch, ale srazila je dvojnásobná přesilovka domácích.

Souboj o předkolo play-off na Sport.cz
Ohlasy z Plzně:Ostatní výsledky jsme nesledovali
Ohlasy z Vítkovic:Vítkovice vyhrát nedokázaly, ničila je vlastní křeč

Vyjma prostřední části však byla režie zápasu převážně v kladenských rukou, na Lašáka se valil jeden útok za druhým. "Potřeboval jsme hrát tak, abychom dali gól. Protože v opačném případě by se nám to těžko otáčelo," vysvětlil Procházka, jenž občas kontroloval výsledky dvou pronásledovatelů. „Přiznám se, že jsem se občas po očku podíval. Ale jen do doby, než jsme vedli o dvě branky."

Plzeň je pro nás nejlepší soupeř

Druhá branka Jaroslava Kally na začátku třetí třetiny dodala mužstvu klid a může se teď připravovat na prodloužení sezóny. "V půlce sezóny to moc dobře nevypadalo, takže jsme rádi, že v předkole jsme," řekl Kalla, jenž nad dalším soupeřem nespekuloval. "Těžko říct, Znojmu chybí dva klíčoví hráči... Ale já osobně si myslím, že Plzeň je pro nás nejlepší soupeř," vyjádřil spokojenost.

"Já jsem si přál spíš třeba Třinec, ale jestli Znojmo nebo Plzeň, to už bylo celkem jedno. Teď si dva dny odpočineme a pak uvidíme," myslí si Procházka. "Určitě to bude bojovné, a myslím, že to bude dlouhá série. Doufám, že první zápas zvládneme," dodal. Do play-off už bude připraven nastoupit i brankář Zdeněk Orct, zda ovšem bude chytat, není jisté. „Brankářskou jedničku pro první utkání budeme řešit až před zápasem," připomněl dobrou aktuální formu Miroslava Kopřivy trenér Kladna Zdeněk Müller.

Reklama

Související témata: