Hlavní obsah

Vítkovice vyhrát nedokázaly, ničila je vlastní křeč

Martin KézrPrávo

Vítkovičtí hokejisté byli z tria usilujícího o účast v předkole play-off v nejsložitější pozici. Museli vyhrát nad Slavií a ještě doufat v zaváhání některého z rivalů. Nenaplnili však ani první podmínku, a pak už jim mohlo být jedno, jak to dopadlo na ostatních stadiónech.

Článek

„I když jsme to moc vědět nechtěli, pronikaly k nám během zápasu zprávy, že se to v Plzni i Kladně vyvíjí dobře pro domácí, naopak my od poloviny první třetiny prohrávali. To jistě mělo vliv na naší psychiku, pak ztěžknou ruce i nohy. Bál jsem se takového scénaře, ale zavinili jsme si to sami předchozími porážkami a teď už jsme prostě neměli osud ve svých rukou,“ líčil Viktor Ujčík, autor jediného vítkovického gólu.

„Chtěli jsme i tak zvítězit pro fanoušky, jenže ten zápas byl věrným obrazem celé naší rozpačité sezóny. Spousta dřiny a výsledek žádný. Naopak slávisté hráli, co potřebovali. Ve druhé třetině jsme sice měli velký tlak, jenže bohužel se z něj vytěžilo minimum. Nejsme schopni proměňovat šance, pak se dostáváme do křeče a to nás ničí,“ štvalo Ujčíka.

Vítkovice daly za posledních sedm kol jen osm branek. „Pořád jsme měli  nad sebou Damoklův meč, že musíme a teď se to všechno spláchlo, však víte kam,“ litoval Ujčík, když vyšel ze ztichlé kabiny: „Atmosféra je tam na ho.... Těžko najít motivaci na zbytek sezóny, dvanáct zápasů skupiny o udržení bude při veliké bodové ztrátě posledního Ústí o ničem.“

Reklama

Související témata: