Hlavní obsah

Nejtěžší zápas sezóny, shodli se po výhře nad Spartou plzeňští hokejisté

PLZEŇ

Velkou úlevu cítili po čtvrteční výhře nad pražskou Spartou hokejisté Plzně. Vítězství 3:1 pojistilo Západočechům postup do předkola play-off, o titul si Plzeň zahraje po čtyřech letech. „Byl to nejtěžší zápas sezóny. Ale měli jsme ho pod kontrolou,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci brankář Roman Málek.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Brankář Plzně Roman Málek

Článek

Málek byl opět klíčovým mužem Plzně, zejména v oslabeních držel vedení domácích. „Posledníma dvěma zápasy jsme si zkomplikovali situaci. Já třeba po prohře v Liberci dva dny nespal. Pak nás čekal takový zápas buď a nebo. Jsem rád, že jsme ho zvládli,“ ulevil si třicetiletý gólman.

Plzeňská opora se už nyní soustředí na další boje, v neděli jedou plzeňští hokejisté na Kladno. „Musíme zůstat na zemi. Pozápasová oslava s fanoušky byla hezká, ale my se nespokojíme s tím, že bychom vypadli v předkole. Musíme se dál soustředit, chceme výš,“ tvrdí bojovně Málek. Plzeň se do vyřazovacích bojů probojovala po dlouhých čtyřech letech. „Je to úleva pro všechny. Deka, která na nás ležela, je pryč.“

První gól vstřelil Spartě Michal Důras, pro nějž to byla jubilejní dvacátá branka v sezóně. „Určitě je to pěkný výsledek, o to víc mě těší dnešní důležitý gól,“ uvedl šestadvacetiletý forvard. I Důras upozornil, že postup do play-off neznamená konec plzeňským ambicím. „Není co slavit. Splnili jsme jen to, co jsme museli. Slavit můžeme až získáme pohár,“ prohodil s nadsázkou.

Optimistou před nedělním startem vyřazovací části je i Petr Vampola. „Teď máme krásné pocity, kvůli tomu hrajeme hokej. O play-off jsme bojovali a je důležité, že jsme ve vyřazovacích bojích. Já nám moc věřím, mančaft máme výborný,“ doufá ve vyřazení Kladna Vampola.

Reklama

Související témata: