Hlavní obsah

Plzeňští hokejisté jsou rádi, že nemusejí cestovat na Moravu

Spokojení s finišem základní části jsou hokejisté plzeňského Lasselsbergeru. Výhrou nad Spartou v závěrečném kole základní části si po čtyřech letech zajistili postup do vyřazovacích bojů, kde je v předkole play-off čeká Kladno. „Je nám jedno, proti komu budeme hrát,“ říkal už po zápase proti obhájci titulu trenér Miloslav Hořava.

Článek

Plzeň dlouhá čtyři léta strádala, obměnila tým a dočkala se postupu do vyřazovací části. V předkole se utká s Kladnem, se kterým má v probíhajícím ročníku vyrovnanou bilanci. Všechny zápasy vyhrál domácí tým, ten úvodní Plzeň až po samostatných nájezdech. „Jsme rádi, že si play-off zahrajeme. A je nám jedno, proti komu. Na Kladně musíme odvést co nejlepší výkon,“ uvědomuje si Hořava.

Kladno, které se po Vánocích neuvěřitelně zvedlo, jako nejpřijatelnějšího soupeře vnímají hráči. Cestovat do Znojma nebo Třince by bylo mnohem náročnější. „Já jsem Kladno chtěl víc než Znojmo nebo Třinec. Je to pro nás blízko, nemusíme nikam cestovat,“ shrnul za hokejisty gólman Roman Málek.

Podobně jako brankářská jednička vítá soupeření s Kladnem i Michal Důras. „Soupeře si nemůžete vybírat. Ale může pro nás být výhoda, že nikam necestujeme. Pro mě osobně to je dobrý a technický soupeř. Lepší než bušit do zavřené obrany. Pro mě je to nejpřijatelnější protivník z těch tří,“ uvedl šestadvacetiletý nejproduktivnější forvard Plzně.

Západočechům se proti Kladnu dařívalo, poslední rok a půl ale na ledě soupeře nevyhráli. Pokud se jim to opět nepodaří, skončí pro ně vyřazovací boje už před čtvrtfinále. „Věřím v naší sílu. Zvlášť teď, když jsme v takovém zápase porazili loňského mistra. Když budeme hrát hokej jako proti Spartě, můžeme uspět,“ je optimistou Petr Vampola.

V neděli a v pondělí se hraje na Kladně, ve středu a případně ve čtvrtek pokračuje série na západě Čech.

Reklama

Související témata: