Hlavní obsah

Hokejisté Kladna obrátili utkání s Plzní a ujali se vedení v sérii

Jan ŠkvorSport.cz

Hokejisté Kladna porazili v prvním zápase předkola play-off plzeňský Lasselsberger 4:3 a v sérii hrané na tři vítězná utkání se ujali vedení. Rozhodující krok k výhře udělali Středočeši v druhé třetině, kdy během sedmdesáti sedmi vteřin otočili třemi góly stav utkání z 1:2 na 4:2. Druhý zápas se hraje v pondělí opět na kladenském ledě.

Článek

Kladno na svého soupeře vlétlo hned od úvodních vteřin, Hájkovu střelu perfektně vytěsnil ramenem Málek. V následující přesilovce domácích si Paterova řada vytvořila tlak, Málek ale i nadále odolával. Plzeň se poprvé osmělila až v sedmé minutě, s Vampolovou střelou ale Kopřiva, kterému dal kouč Müller v brance přednost před zkušenějším Orctem, větší problémy neměl. Na konci deváté minuty usedl na trestnou lavici domácí obránce Ševc a Plzeň nabídnutou výhodu využila. Vlasák našel křížnou přihrávkou přes útočné pásmo Vampolu, který ranou z voleje překonal Kopřivu.

Kladno inkasovaná branka zbrzdila, hosté postupně vyrovnali hru. V čtrnácté minutě bylo ale po nenápadné akci vyrovnáno. Střelu Zdeňka Nedvěda Málek neudržel a Marek Trončinský neměl s dorážkou problém. O chvíli později se znovu zaskvěl Málek. Levým betonem zmařil stoprocentní šanci Trončinského. Když už byl překonaný i plzeňský brankář, zastoupila ho při střele Patery při přesilovce levá tyč.

Kladno vstřelilo tři branky během sedmdesáti sedmi vteřin

Solidně zaplněné kladenské ochozy zmrazil hned po příchodu z kabin Vlasák, jehož střelu Kopřiva pouze ztlumil a puk se pomalu došoural za brankovou čáru. Plzeň druhý gól povzbudil, dvakrát byl blízko další trefě Dvořák, jeho bekhendové pokusy ale skončily mimo. Kladenské střelce i nadále deptal fantastický Málek. V úniku dvou na jednoho vybídl Nedvěd Kuchlera, plzeňský gólman ale předvedl akrobatický zákrok a betonem vyrazil.

V dvacáté páté minutě měli domácí více než půlminutovou dvojnásobnou přesilovku. Diviš sice nejprve svou tutovku neproměnil, o pár vteřin později už ale Málka překonal dělovkou Patera. V pokračující klasické výhodě šlo Kladno poprvé do vedení. Tomáš Horna si zkušeně počkal, až si Málek lehne, a poté přehodil jeho beton. Za dalších devatenáct vteřin si Plzeňané vypili svůj kalich hořkosti až do dna. Po příhře Kuchlera zvýšil na 4:2 Rudovský, puk se navíc za Málkova záda odrazil od spoluhráče Cartelliho. Tři kladenské branky od sebe dělilo pouhých sedmdesát sedm vteřin.

Kladno si už svůj náskok pohlídalo

Tři inkasované branky vyvolaly zejména na plzeňské straně vlnu emocí, k vidění byly čím dál častěji vzájemné strkanice a šarvátky. Štěstí stálo v polovině druhé části při Kopřivovi. Ten Posmykovu střelu od modré jen vyrazil, z následné mely před brankou ale gól nepadl. Jednadvacet vteřin před druhým odchodem do šaten objel branku Dvořák a bekhendovou střelou snížil na 3:4.

<span>V úvodu třetí třetiny vyzkoušel Málkovu pozornost střelou švihem Horna, plzeňský gólman ale jeho pokus vyrazil. Vrátit zpátky dvougólové vedení mohl Kladnu při přesilovce Gardoň, Málek však nevídaným skokem střelu do odkryté klece vytěsnil koncem lapačky. Plzeň se jen těžko dostávala přes obranu kladenských, ojedinělé pokusy pochytal Kopřiva. V závěru třetiny tlak hostů přeci jen sílil. Dvě minuty před vypršením základní hrací doby zkusila Plzeň power-play.</span>

<span>V 59. minutě vyloučili sudí současně Vampolu a Nadášdiho, navíc lavice Plzně inkasovala další dvouminutový trest. To rozčílilo trenéra hostí Hořavu, který rezignovaně hodil na ledovou plochu láhev s pitím. Kladno si už při vlastní přesilovce vedení pohlídalo a ujalo se v sérii vedení 1:0.</span>

Geus Okna Kladno - Lasselsberger Plzeň 4:3 (1:1, 3:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Trončinský (Z. Nedvěd), 27. Patera (Kalla), 28. Horna (Nádašdi), 28. Rudovský (Kuchler) - 10. Vampola (Vlasák), 21. Vlasák (Benák), 40. Dvořák (Šindel). Vyloučení: 5:9. Navíc Trončinský - Vampola oba 10 minut. Využití: 2:1. Diváci: 4307. Rozhodčí: Minář, Kubeš - Barvíř, Blümel. Stav série: 1:0.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Trončinský, Ševc, Šmach - Diviš, Patera, Martin Procházka - Tomajko, Z. Nedvěd, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Gardoň, Frolík.
Plzeň: Málek - Benák, Redlihs, Posmyk, Čakajík, Jasečko, Cartelli, Dresler - Vlasák, Vampola, Adamský - Fabuš, Divíšek, Ludvík - Důras, Kracík, Matějovský - Dvořák, Šindel, Laš.

Reklama

Související témata: