Hlavní obsah

Domácí na úvod předkola nezaváhali, Kladno i Třinec vedou

Po prvních zápasech předkola play-off hokejové extraligy mají lepší výchozí pozici mužstva, která začínala na vlastním stadiónu. Výhodu domácího ledu dokázali využít hokejisté Kladna i Třince. Středočeši porazili ve vyhecovaném zápase Plzeň 4:3, Oceláři zdolali Znojmo 4:1. Druhé zápasy obou sérií jsou na programu v pondělí, k postupu do čtvrtfinále je třeba vyhrát třikrát.

Článek

O vítězství Kladna se rozhodlo během minuty a půl těsně před odehráním poloviny zápasu, kdy domácí vstřelili tři branky a definitivně otočili skóre ve svůj prospěch. Plzeň se bránila v oslabení jen ve třech a Kladno obě vyloučení dokázalo potrestat zásluhou Patery a Horny.

Hosté se ze šoku ještě ani nestihli vzpamatovat a za dalších devatenáct vteřin dostali ještě čtvrtý gól. Na konci druhé třetiny ještě Plzeň stačila snížit gólem Dvořáka, ale na vyrovnání už síly nenašla. Naopak mohli ještě inkasovat při závěrečné power play. Zápas kouskovaly časté potyčky hráčů, rozhodčí rozdal celkem čtrnáct trestů.

Znojmo se stále musí obejít bez zraněného brankáře Jiřího Trvaje, nicméně na play-off se do sestavy vrátil jen tři a půl týdne po operaci kolena centr Jiří Dopita. Ten přihrál na jedinou branku hostí, na víc to ale Orlům na ledě Třince nestačilo.

Oceláři už v první třetině překonali brankáře Jaroslava Kameše dvakrát, po gólu Selingra pak po odehrané polovině zápasu vrátil domácím dvoubrankový náskok Polanský. V závěru utkání pak definitivně šance Znojma na lepší výsledek pohřbil obránce Sekeráš.

Předkolo play-off hokejové extraligy - 1. zápasy:
Geus Okna Kladno - Lasselsberger Plzeň 4:3on-line
Branky: 14. Trončinský, 27. Patera, 28. Horna, 28. Rudovský - 10. Vampola, 21. Vlasák, 40. Dvořák. Stav série: 1:0.
Oceláři Třinec - Znojemští Orli 4:1on-line
Branky: 14. D. Moravec, 15. Skořepa, 33. Polanský, 59. Sekeráš - 24. Selingr. Stav série: 1:0.

Reklama