Hlavní obsah

Třinec - Znojmo 4:1Dopitův návrat nepomohl, Znojmo prohrálo v Třinci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Moravec 1 : 0
14. Skořepa 2 : 0
23. Selingr 2 : 1
32. Polanský 3 : 1
57. Sekeráš 4 : 1

TŘINEC

Hokejisté Třince vstoupili do předkola play-off proti Znojmu domácí výhrou 4:1. Nedělní zápas rozhodli dvěma slepenými góly Moravce a Skořepy během patnácti sekund už v první části. Znojmu nepomohl ani uzdravený centr Jiří Dopita, který se do sestavy vrátil jen tři a půl týdne po operaci kolena.

Článek

Druhý zápas série na tři vítězství se hraje v pondělí od 17:30. Znojmo se v něm musí obejít bez útočníka Jaroslava Svobody, který byl jedním z hlavních aktérů hromadné bitky na konci první třetiny a obdržel trest ve hře.

Stačilo dvacet minut a vášně mezi oběma týmy byly zažehnuty. Třinec režíroval první část a z velkého tlaku vytěžil dvougólový náskok. Kameš v úvodu čelil spršce šancí a střel, už během zahajovací pětiminutovky vyřešil vyložené příležitosti Štefanky, Tomíka nebo Moravce. I přes Kamešova kouzla nabralo Znojmo rozhodující ztrátu za patnáct sekund. Modelovou souhru v přesilovce pět na čtyři předvedli Kundrátek s Moravcem, který před opuštěnou brankou jen nastavil hůl, a chvíli po vhazování překvapil Kameše bombou od modré čáry Skořepa.

Domácí měli soupeře na lopatkách. Vzápětí dostali výhodu 70 sekund hry v pěti proti třem a třebaže Kameše zasypali řadou ran, všechny našly vyplněný střed branky. Hosté v první části nestačili v pohybu, ale více je rozdráždil poměr vyloučených 0:5. Sudí v poslední půlminutě přehlédl dva ostřejší zákroky na domácí hokejisty a atak Bičánka na Polanského odstartoval hromadnou rvačku, do které se na obou stranách zapojilo několik hráčů včetně Dopity či Štefanky. Když slábly vášně na ledě, přesunula se bitka mezi střídačky, kde si Svoboda počkal na odcházejícího Malce a nepřehlednou melu rozhodčí dostali pod kontrolu po necelých pěti minutách.

Pěstní vsuvka více vybudila Orly. Hosté byli od druhé části daleko aktivnější a brzy je vrátil do zápasu Selingr, který si před Vojtkem zkrotil odražený puk a zavěsil pod horní tyčku. A oba týmy si prohodily role. Ustrašený Třinec zaostával v nasazení i agresivitě, ale měl Vojtka, který další nebezpečné situace vyřešil. Ocelářům pomohlo i štěstí. V ojedinělé šanci vypálil Korhoň do tyčky, střela však šťastným odrazem přistála u Polanského, jenž neměl problém trefit odkrytou branku.

Třinec zůstal u důsledné defenzivy až do konce. Znojmo mělo přesto ve středním pásmu více ze hry, ale kontaktní gól se mu dát nepodařilo. Blízko byl po Švrčkově ráně Erat, ovšem dorážkou z brankoviště minul. Svižnou partii v závěru znovu vyostřily fauly. Jihomoravané odehráli téměř půlhodinu bez jediného trestu, pak si však před Vojtkem lehce zaboxoval Sekeráš s Demelem a zápas se znovu stočil k dohrávaným soubojům a nefér zákrokům. Výhru domácích zpečetil čtvrtým gólem v přesilovce ještě od modré čáry obránce Sekeráš.

Oceláři Třinec - Znojemští Orli 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. D. Moravec (Kundrátek), 15. Skořepa, 33. Polanský (Korhoň), 59. Sekeráš (Tomík) - 24. Selingr (Dopita). Rozhodčí: Hradil, Šindler - Pešek, Šátava. Vyloučení: 5:8, navíc Malec, Štefanka - Bičánek všichni 5 min. a do konce utkání, J. Svoboda (Znojmo) trest ve hře. Využití: 2:1. Diváci: 3796. Stav série: 1:0.
Třinec: Vojtek - Kundrátek, Sekeráš, D. Seman, Malec, Andersons, Pácal, od 42. min. navíc Kania - Tomík, Štefanka (23. Hrňa), D. Moravec - P. Barinka, Peterek, Martynek - Korhoň, Polanský, Skořepa - Steber, Kolusz, Pavelek. Trenéři: Kopřiva a Juřík.
Znojmo: Kameš - Švrček, Jareš, Tesařík, Bičánek, Kotaška, Mojžíš, Chvátal - Erat, Dopita, Selingr - J. Svoboda (23. Čachotský), R. Procházka, Demel - M. Růžička, Haman, Plášek - Meidl, Kucharczyk, Beroun. Trenéři: Sýkora a Hynek.

Reklama

Související témata: