Hlavní obsah

Patera: Dát si pivečko? Teď už to fakt nejde

Když bylo Kladnu v zápase s Plzní nejhůře, zaúřadoval on. Za nepříznivého stavu 1:2 hráli Středočeši dvojnásobnou přesilovku a Pavel Patera nekompromisní dělovkou srovnal. Záhy pak domácí přidali další dvě branky a udělali rozhodující krok k prvnímu vítězství v sérii. Po zápase ale kladenský kapitán výhru nepřeceňoval. „Vyhráli jsme teprve první třetinu,“ odhání myšlenky o postupu.

Článek

Klíčový moment utkání nastal uprostřed druhé třetiny, kdy jste v rozmezí sedmdesáti sedmi vteřin dali Plzni tři branky a otočili skóre z 1:2 na 4:2. Kde se ve vás vzala taková síla?

Play-off nakopne každého. Druhý a třetí gól nás nakoply, pak jsme hned přidali čtvrtý. Dopředu to ale samozřejmě nikdo nemohl vědět.

Váš gól na 2:2 byl hodně podobný tomu, kterým otevřel skóre plzeňský Vampola. To jste od něj okoukal?

To vyplynulo ze situace. Málek si dobře hlídal tyčku, tak jsem si trošku poodjel. Jarda Kalla mi to tam přesně dal a já to dobře trefil.

Málek v plzeňské brance doslova čaroval. Nebyli jste nervózní, když jste dlouho nemohli vstřelit druhý gól?

Myslím, že ty góly jsme dali včas. Něco jiného by bylo, kdyby byl stav 1:2 ještě pět minut před koncem.

V první třetině vaši střelu zastavila až tyč. To muselo hodně mrzet, že?

Já jsem to vůbec neviděl. Vystřelil jsem a jen jsem uslyšel cinknutí.

Zápas byl hodně vyhecovaný, častokrát se dokonce schylovalo k bitce. Bylo těžké udržet nervy na uzdě?

Chtěli jsme neoplácet, což se nám podařilo. Podle mě to byl jeden z klíčů k úspěchu. Plzeň prohrávala, tak se s tím snažila něco udělat. Třeba bychom také provokovali, kdybychom byli v jejich situaci.

Kladno zvládlo klíčový zápas v posledním kole s Pardubicemi, nyní jste porazili Plzeň. Psychicky jste na tom asi dobře...

Já bych těch klíčových zápasů přidal daleko víc. Klíčové byly i zápasy s Litvínovem a se Slavií. Kdybychom je prohráli...

Martin Procházka po zápase s Pardubicemi říkal, že série s Plzní bude pořádně dlouhá. Vidíte to taky tak?

To je strašně těžký říct. V neděli to byl vyrovnaný zápas, vyhráli jsme o gól, ale stejně tak mohla vyhrát i Plzeň. Ta série může být dlouhá.

Vy jste velký kamarád s Tomášem Vlasákem. Hecovali jste se nějak před startem série?

Oba jsme toho už dost odehráli a víme, co je uražená karta. Takže jsme si to nechali až na skončení série. Většinou ten, kdo první napíše nebo zavolá, prohraje.

Jak bude probíhat noc před pondělním zápasem?

Večeře a spát.

Nějaké pivečko nebude?

(smích) To určitě ne. To šlo před deseti lety. Teď už to fakt nejde.

Reklama

Související témata: