Hlavní obsah

Kladenský Trončinský svůj první extraligový gól předpověděl

KLADNO

Plných padesát pět extraligových zápasů čekal kladenský zadák Marek Trončinský na svůj premiérový gól. Dočkal se ho v zápase mimořádně důležitém. V předkole play-off proti plzeňskému Lasselsbergeru si najel před Málkovu branku, aby posléze za brankářova záda dorazil střelu Zdeňka Nedvěda a vyrovnal tak na 1:1. „Z toho gólu mám obrovskou radost,“ usmíval se po nedělním zápase obránce.

Článek

Čekání na první gól Trončinského v průběhu sezóny znervózňovalo. „Myslel jsem na to, že jsem ještě žádný gól nedal,“ přiznával po zápase. Nemohl si ho ale schovat na příhodnější okamžik. Vyřazovací boje jsou pro každého hokejistu svátkem. „Že hraji play-off, je můj dosavadní největší úspěch v kariéře. A ještě v něm dám gól,“ smál se.

Že by nedělní úvodní zápas předkola play-off mohl být něčím výjimečným, tušil Trončinský už dopředu. „Zrovna v den zápasu jsem říkal Ríšovi Divišovi, že už se mi s novými hokejkami konečně dobře střílí, že už to tam snad spadne. A spadlo,“ vyprávěl po zápase dobře naladěný kladenský bek. Hůře mu ale bylo v druhé třetině, když inkasoval dvouminutový plus osobní desetiminutový trest. „Na trestné jsem to netrávil moc dobře. Strašně moc jsem chtěl hrát. Hlavně mě mrzí, že jsem dostal i tu desítku.“

Ačkoliv se jednalo teprve o zápas předkola, utkání mezi Kladnem a Plzní nabídlo hokej vysoké úrovně. Šance se střídaly na obou stranách, hokejisty cloumaly emoce, ke kvalitnímu utkání přispěla i bouřlivá atmosféra v hledišti. „Byl to hezký zápas, kterému nechybělo nasazení a krásná atmosféra,“ potvrdil na pozápasové tiskové konferenci plzeňský asistent trenéra Radim Rulík.

Jeho protějšek Petr Kasík vyzdvihl výkon svých svěřenců. „Musím hráče pochválit, že zápas zvládli a dotáhli ho do vítězného konce.“ I on ale našel na počínání svých svěřenců jisté vady. „Můžou nás mrzet neproměněné šance z druhé a třetí třetiny,“ litoval Kasík, že o osudu utkání se rozhodovalo až do posledních vteřin utkání.

Nedělní střetnutí už je zapomenuto, obě strany již vyhlížejí pondělní pokračování série. „Určitě to zase bude vyrovnaný zápas a snad se štěstí opět přikloní na naši stranu,“ přeje si Trončinský. „V pondělí musíme vylepšit svou hru a jít do zápasu s čistou hlavou,“ burcuje Rulík. Marek Trončinský má ale o osudu druhého utkání jasno. „Vyhrajeme znovu,“ tvrdí sebevědomě devatenáctiletý hokejista.

Reklama

Související témata: