Hlavní obsah

Kladno - Plzeň 5:2Kladno vyhrálo i podruhé, Plzeň zlomil gól z oslabení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Procházka 1 : 0
30. Horna 2 : 0
42. Procházka 3 : 0
48. Nádašdi 4 : 0
55. Adamský 4 : 1
56. Vampola 4 : 2
59. Patera 5 : 2

KLADNO

Hokejistům Kladna schází jediné vítězství k postupu do čtvrtfinále play-off extraligy. V předkole vyhráli nad Plzní i druhý domácí zápas, tentokrát 5:2. Klíčový úder Středočechů přišel na začátku třetí třetiny, kdy Martin Procházka v oslabení zvýšil na 3:0. Kladenský střelec vsítil dvě branky, na obě mu přihrál Pavel Patera. Ve středu pokračuje série třetím zápasem v Plzni.

Článek

Ze zápasu uběhly tři a půl minuty a kladenský zimák mohl poprvé propuknout v jásot. Procházka si nabruslil do pravého kruhu a dělovkou nedal Málkovi šanci. V podobné pozici se zakrátko objevil i Gardoň, ale neměl tolik času na kvalitní střelu. Hostující gólman se ale ocitl znovu pod palbou v oslabení, a mohl být jen rád, že Nedvěd ve 12. minutě při pokusu o dorážku netrefil pořádně puk.

Plzeň přidala na tvrdosti, po zákroku jednoho z jejich hráčů zůstal na obranné modré čáře ležet otřesený Bělohlav a dlouho mu trvalo, než se za pomoci spoluhráčů dokázal vrátit na střídačku.  V 15. minutě putoval za další nedovolený zákrok plzeňských na trestnou lavici Redlihs, ale domácí se až příliš mazlili s pukem, než aby ohrozili branku soupeře.

Plzeň pykala za vyloučení

Skóre se mohlo pohnout při přesilové hře domácího týmu v 45. minutě. Jenže Patera i Procházka zblízka ztroskotali na výtečném Málkovi. Díky nedisciplinovanosti plzeňských hráčů si ale mohli domácí početní výhodu zopakovat, navíc hráli 55 vteřin přesilovku pět na tři. Kallově dělovce ještě Málek vystavil semafor, ale na tečovanou střelu Horny už dosáhnout nemohl.

Snad aby hlavní rozhodčí nevypadali příliš nespravedlivě, vzápětí vyloučili najednou dva domácí borce. Spolehlivý Kopřiva ale všechny střelecké pokusy Plzně v poklidu pochytal. Plzeň navíc hrála v početní výhodě až příliš staticky, což se ji mohlo vymstít při následné přesilovce, kdy obraně ujel Tomajko a Málek jeho ránu se štěstím vytěsnil.

Příliš pozdě na obrat  

Na začátku třetí části už tolik štěstí neměl. Jeho spoluhráči sice měli po vyloučení Ševce o hráče navíc, jenže po chybě Benáka se puk dostal k Paterovi, ten jej posunul Procházkovi a kladenský ostrostřelec se ranou z voleje nemýlil. V 49. minutě se plzeňští až příliš soustředili na duo kladenských "P", až si na přihrávku Kally najel před branku obránce Nádašdi a zvýšil na 4:0.

Necelých pět minut před koncem zápasu Adamský v přesilové hře snížil a za další minutu hosté zápas ještě zdramatizovali. Domácí přestali hrát po faulu na svého hráče, čehož využil Vampola. Najel si mezi kruhy na přihrávku Vlasáka a z otočky prostřelil Kopřivu. Hosté si ale na obrat vzpomněli příliš pozdě, navíc ještě inkasovali při powerplay.

GEUS Okna Kladno - Lasselsberger Plzeň 5:2 (1:0, 1:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 4. M. Procházka (Patera), 31. Horna (Hájek), 43. M. Procházka (Patera), 49. Nádašdi (Kalla), 60. Patera (Diviš) - 56. Adamský (Vlasák), 57. Vampola (Vlasák). Rozhodčí: Mikula, Turčan - Kalivoda, Charvát. Vyloučení: 12:13. Využití: 1:1. Oslabení: 1:0. Diváci: 4397.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Trončinský, Pavlas, Ševc, Šmach - Diviš, Patera, M. Procházka - Tomajko, Z. Nedvěd, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Gardoň, Frolík. Trenér: Zdeněk Müller.
Plzeň: Málek - Redlihs, Benák, Čakajík, Posmyk, Cartelli, Jasečko - Adamský, Vampola, Vlasák - M. Dvořák, Šindel, Ludvík - Matějovský, Důras, Kracík, Fabuš, Laš, Kubalík - Trenéři: Miloslav Hořava a Radim Rulík.

Reklama

Související témata: