Hlavní obsah

Hokejisté Kladna a Třince jsou blízko k postupu do čtvrtfinále

PRAHA

Na nedělní výhry Kladna a Třince navázaly oba domácí týmy dalším vítězstvím a ujaly se v předkole ČP play-off O2 extraligy vedení v sérii 2:0 na zápasy. Oceláři si před svými fanoušky poradili se Znojmem 5:2, stejným skóre zdolali Kladenští mužstvo Plzně. V předkole play-off, které se hraje na tři vítězné duely, tak mají blíže k postupu Oceláři se Středočechy.

Článek

V Třinci čekali fanoušci Ocelářů na úvodní branku do 22. minuty, ale poté viděli za odměnu hned tři góly v rozmezí dvou minut. Nejprve se trefil Peter Barinka a o necelé dvě minuty později zvýšili na 3:0 Jan Steber s Davidem Moravcem.

Domácí však polevili v koncentraci a Znojmo za necelou minutu snížilo na 1:3 gólem Ivo Kotašky střelou z mezikruží. Ve 29. minutě stáhnul vedení Ocelářů na jediný gól Radek Procházka, ale pět minut před koncem druhé části poslal domácí tým opět do dvoubrankového vedení Juraj Štefanka. Znojmo se již na odpor nevzmohlo a po konečné prohře 2:5 je jediný zápas od vyřazení z předkola play-off.

Patera s Procházkou po dvou bodech

Stejná hrozba visí nad týmem Plzně, jemuž pondělní úvod střetnutí na kladenském ledě nevyšel. Domácí totiž šli ve 4. minutě do vedení, přestože hru ovládali Západočeši. Paterovu přihrávku zúročil Martin Procházka. Jeden gólový zásah přidali Středočeši i ve druhé třetině a konečnou podobu utkání 5:2 dal v 60. minutě Pavel Patera, jenž se spolu s Procházkou blýsknul dvěma kanadskými body.

Rozhodnout se může již ve středu na ledě Plzně a Znojma, kde by k postupu do čtvrfinále museli hosté z Kladna respektive Třince vyhrát i potřetí za sebou.

Předkolo play-off hokejové extraligy - 2. zápasy:
Kladno - Plzeň 5:2on-line
Branky: 4. a 43. Martin Procházka, 31. Horna, 49. Nádašdi, 60. Patera - 55. Adamský, 57. Vampola.
Třinec - Znojmo 5:2on-line
Branky: 22. P. Barinka, 24. Steber, 24. D. Moravec, 35. Štefanka, 49. Martynek - 25. Kotaška, 29. R. Procházka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice