Hlavní obsah

Třinec - Znojmo 5:2Třinec si znovu poradil se Znojmem, od postupu ho dělí jediná výhra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Barinka 1 : 0
23. Steber 2 : 0
23. Moravec 3 : 0
24. Kotaška 3 : 1
28. Procházka 3 : 2
34. Štefanka 4 : 2
48. Martynek 5 : 2

PRAHA

I ve druhém utkání předkola play-off porazili třinečtí Oceláři na svém ledě Znojmo, tentokrát 5:2, a jediná výhra je tak dělí od postupu mezi nejlepší osmičku. Třinec v úvodní třetině přečkal tlak hostů, rozhodující krok k výhře udělal v druhé dvacetiminutovce, kterou vyhrál 4:2. Série se nyní stěhuje do Znojma, třetí utkání je na programu ve středu.

Článek

Znojmo se muselo obejít bez útočníka Jaroslava Svobody, který při hromadné bitce v prvním utkání dostal trest ve hře, což automaticky znamená stop v následujícím klání. Hosté do zápasu vstoupili mnohem aktivněji než v neděli a domácí brankář Vojtek měl v úvodních minutách plné ruce práce. Nepříjemná pro něj byla zejména Mojžíšova střela od modré. Ocelářům se postupem času podařilo hru srovnat, do větších příležitostí se ale nedostávali. V dvanácté minutě sklidil potlesk domácího publika Vojtek. Proti Selingrově střele z mezikruží si povyjel a zkrotil puk na své hrudi.

Třinec pokračoval ve své pasivní hře, častokrát si navíc v obranné činnosti pomáhal fauly. Vojtek však chyby svých spoluhráčů jistými zákroky napravoval. V osmnácté minutě se před ním zjevil osamocený Demel, těsně před zakončením ale neudržel stabilitu a o šanci skórovat se připravil. Stoprocentní příležitost si Orli vypracovali v závěru úvodního dějství. Růžička předložil kotouč Hamanovi, jeho pokus zblízka ale perfektním rozklekem zneškodnil Vojtek.

Druhá třetina přinesla gólovou smršť

Hned od úvodu druhé třetiny se Třinec začal mnohem více tlačit do útkou a v 22. minutě se mu to vyplatilo. Martynek našel přihrávkou zpoza branky Barinku, jeho první střelu ještě Kameš vyrazil, na bekhendovou dorážku už byl ale krátký. O dvě minuty později se Oceláři radovali podruhé. Steber si od mantinelu najel mezi kruhy a střelou švihem trefil volné místo u pravé tyče. Černé chvíle Znojma ale nekončily. Pouhé třicet čtyři vteřiny po druhém gólu přebral Moravec zády k brance přihrávku od Tomíka a dotlačil puk za brankovou čáru i s brankářem Kamešem. Rozhodčí ani na chvilku nezaváhali a gól uznali.

Trenéři Orlů si okamžitě vyžádali oddechový čas, který hosty probudil. V 25. minutě vymetl pavučinky v levém horním rohu Vojtkovy klece Kotaška a snížil na 1:3. Tím však brankové hody nekončily. V 29. minutě Vojtek vyrazil Kucharczykovu střelu jen před sebe, kde číhal nikým nehlídaný Radek Procházka a dorážkou do odkryté branky vrátil Orly do zápasu. Vyrovnat mohl Plášek, třineckého brankáře ale střelou k bližší tyči nepřekvapil.

Znojmo se již na obrat nezmohlo

Po spršce branek zažili diváci na stadiónu i hrůzný moment. Autor druhé branky hostů Kucharczyk se při pádu na mantinel napíchl na vlastní hůl a s pohmožděným břichem opouštěl ledovou plochu v nehokejové pozici. V 35. minutě pozapomněli Znojemští při vlastní přesilovce na Štefanku, který tvrdou ranou těsně nad ledem zaskočil Kameše a vrátil Třinci dvoubrankové vedení.

Třinec se i ve třetí třetině snažil diktovat tempo hry, Barinkův pokus ale na poslední chvíli zachytil Kameš. Definitivní ránu do vazu zasadili domácí Orlům v 49. minutě. Barinka našel skvostnou přihrávkou přes celé brankoviště Martynka, kterému jen stačilo nastavit hůl. Domácí si už své vedení v poklidu pohlídali, v poslední minutě navíc Kameš neskutečným tygřím skokem lapil již jistý gól po střele Skořepy. Třinec tak porazil Znojmo i podruhé a od postupu ho dělí jen jediná výhra. Třetí zápas se hraje ve středu na ledě Znojma.

Oceláři Třinec - Znojemští Orli 5:2 (0:0, 4:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. P. Barinka (Martynek), 24. Steber (Pavelek), 24. D. Moravec (Tomík), 35. Štefanka (D. Moravec), 49. Martynek (P. Barinka) - 25. Kotaška (Plášek), 29. R. Procházka (Kucharczyk). Rozhodčí: Homola, Husička - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 11:7. Navíc Demel (Zno.) 10 minut. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 3045. Stav série: 2:0.
Třinec: Vojtek - Kundrátek, Sekeráš, D. Seman, Malec, Andersons, Pácal - Tomík, Štefanka, D. Moravec - P. Barinka, Peterek, Martynek - Korhoň, Polanský, Skořepa - Steber, Kolusz, Pavelek.
Znojmo: Kameš - Tesařík, Bičánek, Švrček, Jareš, Kotaška, Mojžíš, Chvátal - Kucharczyk, R. Procházka, Demel - Erat, Dopita, Selingr - M. Růžička, Haman, Plášek - Čachotský, Meidl, Beroun.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín