Hlavní obsah

Podle Vampoly se Plzeň do Kladna ještě vrátí

KLADNO

Prohrávají 0:2 na zápasy a další prohra pro ně znamená konec sezóny. Hokejisté Plzně nezvládli ani druhé utkání předkola play-off s Kladnem a ve středu musí nutně na vlastním ledě vyhrát. Ještě předtím si ale hráči musejí vyříkat příliš častá vyloučení, na která v obou zápasech doplatili. V prvním duelu měli devět vyloučených, ve druhém dokonce čtrnáct.

Článek

„Je to naše slabá stránka, je třeba udržet emoce na uzdě. Musíme se krotit. Když budeme dělat takovéhle chyby, tak s Kladnem nemůžeme uspět,“ řekl po zápase útočník Plzně Petr Vampola, jenž v obou zápasech vyfasoval desetiminutový trest. „Já myslím, že se držím, a nedělám zbytečné fauly. Jenže když už je to o čtyři branky a ještě vás soupeři provokují, tak je těžké se udržet. Ale nesmíme se na to vymlouvat. V přesilovkách, které hraje Kladno velmi dobře, se zápas lámal,“ jmenoval hlavní důvody poslední porážky.

Podle Vampoly však někteří hráči Kladna zbytečně nedovolené zákroky přihrávali. „Kladno hraje dobrý hokej, nejsou nijak záludní nebo zákeřní... Jenom mě trochu mrzí, že někteří hráči po každém nárazu spadnou na zem a leží jako mrtví, a při dalším střídání už jsou na ledě,“ vyjádřil svůj názor o ´filmování´ soupeře. „Ale je to moje chyba, musím se udržet,“ dodal.

Nebýt tolika vyloučení, mohly by se prý zápasy vyvíjet jinak. „Za vyrovnaného stavu hráčů bysme byli Kladnu vyrovnaným soupeřem, ne-li lepším. Máme dobrou partu a po tomhle zápase si sedneme a další utkání zvládneme,“ myslí si Vampola. „Když zkrotíme emoce a nebudeme dělat hloupá vyloučení, tak se na Kladno ještě vrátíme. Protože další šance už by nebyla. Pořád jim chybí jedna výhra a já věřím, že je doma dvakrát porazíme. Nedáme to Kladnu zadarmo,“ tvrdí odhodlaně.

Málek: Musíme hrát trochu jinak

Za výkon ve druhém utkání si z hráčů Plzně zasloužil uznání jen brankář Roman Málek, jenž mužstvo několikrát podržel. I on žehral na častá vyloučení. „Pořád si říkáme už od začátku sezóny, že nesmíme být vylučovaní... Ale pořád je to to samé. Musíme s tím něco udělat, jinak nemůžeme vyhrát,“ zlobil se. „Dostáváme branky hlavně v oslabení, a to proti Kladnu prostě nejde. Díky tomu jsme prohráli oba zápasy. Máme celé úterý na to, abysme se na další zápas zodpovědně připravili. Musíme hrát trochu jinak,“ dodal plzeňský mág.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice