Hlavní obsah

Kucharczyk se v noci podrobil operaci břicha

ZNOJMO

Na třineckém ledě při play-off zraněný znojemský hokejista Radim Kucharczyk se musel v noci na úterý podrobit laparoskopické operaci břicha, aby lékaři měli jistotu, že nemá skrytá vnitřní zranění.

Článek

„Po první prohlídce v nemocnici to vypadalo dobře, ale měl jsem stále bolesti. Po půlnočním CT vyšetření doktoři raději přistoupili k chirurgickému zákroku, protože objevili trhliny na játrech a chtěli vyloučit další vnitřní zranění,“ řekl pro web hokej.cz Kucharczyk.

„Podklouzl jsem v souboji o puk s třineckým Pácalem a napíchl se na vlastní hůl. Faul to nebyl, spíš smolná shoda okolností. Rozhodčí to sice posoudil tak, že Pácala vyloučil, ale on za to nemohl,“ vylíčil osudný střet 28letý útočník, který se nemohl pořádně nadechnout a ztrácel vědomí.

Hned z ledu putoval do sanitky a do nemocnice. Podezření, že u Kucharczyka došlo k poškození střev či natržení sleziny, naštěstí operace nepotvrdila, přesto pro něj pravděpodobně předčasně skončila sezóna.

„Dostal jsem prášky na uklidnění, zatím se moc dobře necítím. Pokud nenastanou komplikace, měl bych zůstat v nemocnici tak ještě dva dny na pozorování, pak bych snad mohl odjet do domů do Vsetína,“ přiblížil znojemský hokejista.

Nyní mu nezbývá než držet palce spoluhráčům, aby ještě dokázali obrátit stav série s Třincem. „Jsem si jistý, že se kluci nevzdají a budou makat. Jen škoda, že u toho nemohu být,“ zalitoval Kucharczyk, jenž má v letošní sezóně už třetí zásadní zdravotní problém. O celkem čtrnáct zápasů základní části ho připravily zánět v lokti a pak vracející se angína.

Reklama