Hlavní obsah

Útočník Svoboda má zastavenou činnost ještě na jedno utkání

Hokejový útočník Jaroslav Svoboda bude chybět Znojmu i ve třetím utkání předkola play-off extraligy proti Třinci. Disciplinární komise soutěže mu v úterý zastavila činnost celkem na dva zápasy za jeho chování v nedělním prvním duelu, kdy byl jedním z hlavních aktérů hromadné bitky na konci první třetiny. Juniorský mistr světa z roku 2000 dostal v utkání trest ve hře, což znamenalo automaticky zákaz startu v následujícím duelu, který si odpykal už v pondělí.

Článek

V úterý se Svobodovým prohřeškem zabývala podle pravidel i disciplinární komise. "Jiné aktéry potyčky jsme netrestali. Disciplinární komise přistoupila k potrestání Svobody na základě podkladů, které jsme dostali od třineckého klubu," řekl serveru hokej.cz ředitel extraligy a šéf komise Stanislav Šulc.

Na pět minut a do konce utkání byli po potyčce vyloučeni třinečtí Tomáš Malec a Juraj Štefanka a Svobodův spoluhráč Radim Bičánek. Svoboda však dostal od sudích Vladimíra Šindlera a Reného Hradila trest ve hře. "Šarvátku začal hráč číslo 26 Svoboda a ta se přenesla také na hráčskou lavici," uvedli sudí do oficiálního zápisu o utkání.

Svoboda s Malcem se údajně poprali ještě na chodbě u kabin. "Chtěl bych uvést na pravou míru původní informace, že Svoboda s Malcem uskutečnili potyčku v tunelu. Nebylo to tak. Svoboda si to při odchodu z ledu namířil na třineckou střídačku a tam vyvolal další potyčku. Na základě toho se případem zabývala disciplinární komise, která znojemskému hráči vyměřila trest ve dvou utkáních," doplnil Šulc.

Bičánek trestán nebude

Trest může pro sedmadvacetiletého hráče znamenat i konec sezóny. Znojmo prohrává v sérii 0:2 a pokud ve středu neuspěje, zajistí si Třinec postup do čtvrtfinále play-off.

Představitelé Třince žádali písemně potrestání pro Bičánka a Jiřího Dopitu. "Bičánek před strkanicí na ledě skutečně udělal faul, který rozhodčí z nějakých důvodů neposoudili. Bedlivě jsme prozkoumali záznam, ovšem disciplinární komise se rozhodla, že k dalšímu trestání Bičánka přistupovat nebude," řekl Šulc.

Lídr Orlů Dopita naopak i podle vyjádření disciplinární komise při potyčce uklidňoval situaci. "Během šarvátky se mezi hráče vklínil hostující hokejista číslo 20 Dopita, který se snažil hráče oddělit. Nebyl mu proto udělen žádný trest," stojí v zápisu o utkání. "Dopita se choval přesně tak, jak uvedli rozhodčí. Proto nedostal žádný trest. V televizi bylo vidět, jak na hráče zřetelně volá, aby toho nechali," uvedl Šulc.

Reklama