Hlavní obsah

Hokejisty Karlových Varů po sezoně opustí Rachůnek s Grígerem

Karlovy Vary

Hokejoví útočníci Tomáš Rachůnek a Dávid Gríger opustí po sezoně Karlovy Vary. Oba odmítli s vedením Energie podepsat nové kontrakty a západočeský klub v nich ztratí aktuálně dva ze tří nejproduktivnějších hráčů týmu. Podle deníku Sport by oba hokejisté mohli mít namířeno do Liberce.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Radost hokejové Energie! Zleva Jakub Flek z Karlových Varů, Dávid Gríger z Karlových Varů a Tomáš Rachůnek z Karlových Varů se radují z gólu.

Článek

"V listopadu obdrželi od vedení klubu nabídku na prodloužení stávajícího kontraktu, počátkem února nám oba hráči prostřednictvím svého agenta sdělili, že smlouvu neprodlouží," uvedl na klubovém webu hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout. Oba hráče podle něj nepřesvědčila ani nadstandardní finanční nabídka.

Devětadvacetiletý Rachůnek v Karlových Varech působí od roku 2015. Extraligu hrál i za Spartu, Plzeň a Olomouc, v KHL působil ve Lvu Praha, v Novokuzněcku a Slovanu Bratislava. Aktuálně vede týmové kanadské bodování sezony s 52 body za 25 gólů a 27 asistencí, v hodnocení celé extraligy je čtvrtý.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Bbrankář Litvínova Jaroslav Janus a Dávid Gríger z Karlových Varů.

O čtyři roky mladší slovenský reprezentant Gríger je s bilancí 37 bodů (15+22) třetí v klubové produktivitě o bod za Jakubem Flekem. Odchovanec Popradu hraje v Karlových Varech už od juniorů.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec