Hlavní obsah

Třinec postoupil do čtvrtfinále play-off, Kladno první mečbol nevyužilo

PRAHA

Hokejisté Třince zvítězili nad Znojmem i potřetí za sebou a postoupili do čtvrtfinále ČP play-off O2 extraligy, kde změří síly s pražskou Slavií. Mezi nejlepších osm celků hokejové extraligy se Oceláři posunuli po výhře 2:1. V Plzni se naopak radovali domácí a po divoké přestřelce 6:5 prodloužili svou sérii s Kladnem. Středočeši mají další možnost k postupu z předkola ve čtvrtek znovu na plzeňském ledě.

Článek

Utkání plné zvratů viděl plzeňský stadión v duelu s Kladnem, které k postupu do čtvrtfinále potřebovalo vyhrát i potřetí v řadě. Středočeši nevstoupili do zápasu příliš šťastně, když v čase 1:15 prohrávali 0:1. Kladenští však dvěma trefami do konce první třetiny otočili stav.

Ve druhé části pro změnu zvrátili nepříznivý vývoj domácí. Nejprve se trefil David Ludvík a po něm Michal Důras. Hosté ve 29. minutě srovnali brankou Martina Procházky, ale Západočeši v závěru druhé dvacetiminutovky dvěma góly strhli znovu vedení na svou stranu.

Ve druhé minutě třetího dějství zvýšil Radek Matějovský na 6:3 a jeho gól se ukázal jako vítězný. Hosté v závěru pouze zdramatizovali na 5:6 gólem Diviše a Horny.

Třineckým hokejistům se podařilo na ledě Znojma vyválčit třetí výhru v řadě a postoupit z předkola play-off. Vedoucí branku zaznamenal ve 24. minutě Lubomír Korhoň a definitivní hřebíček do znojemské rakve zatloukl v 58. minutě Jiří Polanský. Hrdinou hostí byl také brankář Martin Vojtek jenž inkasoval až dvě sekundy před koncem zápasu z hole Pavla Selingera.

Předkolo play-off hokejové extraligy - 3. zápasy:
Znojmo - Třinec 1:2on-line
Branky: 60. Selingr - 24. Korhoň, 58. Polanský.
Plzeň - Kladno 6:5on-line
Branky: 2. a 24. Ludvík, 26. Důras, 38. a 40. Dvořák, 43. Matějovský - 11. Hájek, 16. Pavlas, 29. Martin Procházka, 49. Horna, 56. Diviš.

Reklama

Související témata: