Hlavní obsah

Plzeň výhrou 6:5 nad Kladnem odvrátila vyřazení z předkola

Jan ŠkvorSport.cz

Naděje hokejistů Plzně na postup do čtvrtfinále play-off ještě nezhasla. Západočeši ve středu porazili Kladno 6:5 a snížili stav série na 1:2. Lasselsberger sice po úvodní třetině prohrával, čtyřmi góly ve druhém dějství ale utkání otočil. Dvě branky zaznamenali v domácím dresu David Ludvík a Michal Dvořák. Čtvrtý zápas se hraje ve čtvrtek znovu na plzeňském ledě.

Článek

Plzeň si oproti prvním dvěma zápasům na Kladně dala pozor na špatný vstup do utkání a už ve druhé minutě šla do vedení. Uzdravený kapitán Divíšek našel mezi kruhy stojícího Ludvíka a ten přesnou ranou nedal Kopřivovi šanci. Při přesilovce domácích byl za kladenskou brankou tvrdě atakován Kracík, sudí si ale zákroku nepovšimli. Plzeňský útočník ještě dlouho poté ležel v bolestech na ledě a na střídačku zamířil podepírán spoluhráči. V sedmé minutě pálil tvrdě od modré Cartelli, jeho projektil jen těsně minul levou tyč.

Kladno se poprvé osmělilo v deváté minutě. Střelu Zdeňka Nedvěda Málek neudržel, s dorážkou z ostrého úhlu ale Nedvěd neuspěl. O dvě minuty později už se ale hosté radovali z gólu. Plzeňská obrana nechala ve svém obranném pásmu spoustu prostoru Hájkovi a ten tvrdou ranou trefil volné místo u levé tyče. Pak předvedla svá kouzla i dvojice Patera-Procházka. Prvně jmenovaný prostrčil kotouč elegantně mezi nohama, Málek ale Procházkovu střelu vyrazil.

Ve 13. minutě si mohli Středočeši poprvé v zápase vyzkoušet svou parádní disciplínu - přesilovku, když Matějovský dostal dvě plus dvě minuty. Hosté soupeře na dlouhý čas uzamkli v jeho třetině a vypracovali si několik šancí. Čtyři vteřiny před Matějovského návratem napřáhl na modré Pavlas a Málek uviděl kotouč až v síti. Kladnu obrat dodal na síle, Plzeň naopak působila značné zmateně, a tak uvítala, že do šaten šla jen s jednogólovým mankem.

Druhá třetina přinesla plzeňský obrat

Domácí vstoupili do druhé dějství aktivně, Vlasák i Ludvík si ale při svých dobrých možnostech vylámali zuby na Kopřivovi. K vyrovnání pomohla Plzni početní výhoda. Důrasovu střelu Kopřiva sice ještě vyrazil, pouze ale k Ludvíkovi, který vrátil puk do branky. Při další přesilové hře Plzně nechali hosté spoustu prostoru Divíškovi, Kopřiva ale švihem lapačky zasáhl. O pár vteřin později už ale Plzeň znovu vedla. Divíšek našel přesným pase Důrase, který procedil puk skrz Kopřivovy betony.

Odpověď Kladna ale na sebe nenechala dlouho čekat. V rychlém protiútoku přenechal Diviš puk za sebou jedoucímu Martinu Procházkovi a Málek se na jeho střelu pod vyrážečku natahoval marně. V 34. minutě došlo i na první pěstní potyčku, Vlasák s Kuchlerem za ni byli oceněni dvěma trestnými minutami.V 38. minutě vrátil Plzni vedení Michal Dvořák, který na kladenského gólmana vyzrál perfektně provedenou bekhendovou kličkou.

Když se domácí pětka vracela na střídačku, Kopřiva sekl hokejkou úspěšného střelce přes nohy, který se jako podťatý svalil na led. Domácí obecenstvo mohutně pískalo, rozhodčí ale nevylučovali. Dvořák ale poslal hostujícímu gólmanovi tu nejlepší možnou odpověď, když svým druhým gólem zvýšil na 5:3.

Kladenský finiš vyrovnání nepřinesl

Ve 42. minutě přidali domácí pojistku. Šindelovu střelu vyrazil Kopřiva jen k Matějovskému, ten už neměl problém trefit odkrytou branku. Ve 49. minutě pozapomněla domácí obrana na Hornu, který v samostatném úniku snížil na 4:6. Pět minut před koncem to už bylo jen o jedinou branku. Po úniku Nedvěda překonal Málka Diviš. Hned z protiútoku předložil Matějovskému puk před odkrytou bránu Vlasák, plzeňské sedmdesát jedničce ale na poslední chvíli kotouč přeskočil hůl.

<span>Závěrečný nápor Středočechů již kýžený vyrovnávací gól nepřinesl. Plzeň tak snížila stav série na 1:2, čtvrtý zápas se hraje na západě Čech ve čtvrtek.</span>

Lasselsberger Plzeň - Geus Okna Kladno 6:5 (1:2, 4:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 2. Ludvík (Divíšek), 24. Ludvík (Důras), 26. Důras (Divíšek), 38. Dvořák (Vlasák), 40. Dvořák (Vampola), 43. Matějovský (Šindel) - 11. Hájek (Martin Procházka), 16. Pavlas (Kalla), 29. Martin Procházka (Diviš), 49. Horna (Trončinský), 56. Diviš (Z. Nedvěd). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:1. Diváci: 6095. Stav série: 1:2.
Plzeň: Málek - Benák, Redlihs, Cartelli, Čakajík, Posmyk, Dresler - Vlasák, Vampola, Adamský - Fabuš, Divíšek, Ludvík - Důras, Kracík, Matějovský - Dvořák, Šindel, Laš. Trenéři: Hořava a Rulík.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Trončinský, Kolafa, Šmach - Diviš, Patera, Martin Procházka - Tomajko, Z. Nedvěd, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Gardoň, Frolík. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: