Hlavní obsah

Znojmo - Třinec 1:2Brankář Vojtek pomohl Třinci k rozhodujícímu vítězství ve Znojmě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Korhoň 0 : 1
57. Polanský 0 : 2
59. Selingr 1 : 2

ZNOJMO

Hokejisté Třince dokázali po výborném výkonu brankáře Vojtka vyhrát i třetí utkání předkola play-off na ledě Znojma 2:1 a tím i celou sérii 3:0 na zápasy. Ve čtvrtfinále se Oceláři střetnou se Slavií Praha. První branku Třince vstřelil Korhoň a druhý gól hostů, který byl nakonec vítězný, dal necelé tři minuty před koncem Polanský.

Článek

Znojmo v domácím prostředí vsadilo v úvodní třetině na nátlakový hokej, který vynesl Orlům výraznou převahu a množství střel. V koncovce ale domácí hokejisté postrádali přesnost. Kotouče z jejich hokejek buď létaly vedle branky, nebo mířily do dobře postaveného Vojtka. Hosté se k útočení často nedostávali, jedinou vážnější nabídku ke skórování v první třetině propásl po sólu na Kameše útočník Štefanka.

Z tlaku si Orli vypracovali i několik slibných možností, obránce Mojžíš sám před Vojtkem jen vyprášil chrániče třineckého brankáře a cíl netrefil ani Bičánek. V závěru první třetiny hosté nabídli po dvou úmyslných vyhozeních kotouče za mantinel 66 sekund dlouhou přesilovku pěti proti třem. Ale ani tuto výhodu domácí tým nezužitkoval.

Druhou třetinu začal lépe Třinec

Druhá třetina začala podle zcela jiného scénáře. Třinec převzal iniciativu, začal častěji útočit a hlavně důrazněji napadal soupeře hned po ztrátě kotouče. Nápor korunoval ve 24. minutě lacinou brankou. Střela obránce Kundrátka od modré čáry minula branku, kotouč se ale odrazil od zadního mantinelu přímo na hokejku neobsazeného Korhoně, jenž bez problémů trefil opuštěnou část branky.

Po obdrženém gólu se ze hry Orlů vytratila předcházející lehkost. Začali hrát křečovitě, akce postrádaly kombinační nápad. A na projevu Znojma byl patrný i úbytek sil.

V poslední třetině vrhlo Znojmo všechny síly do útoku. Nápor ale toužebný efekt v podobě vyrovnání nepřinesl, neboť brankář Vojtek stačil pochytat všechny střely. Oceláři ale využívali každou chybu Orlů k rychlým protiútokům. Definitivně mohli o vítězství rozhodnout po sólových nájezdech Martynek a po něm i Moravec, v obou případech se ale blýskl brankář Kameš. Ten ale tři minuty před koncem špatně rozehrál kotouč, který zachytil Polanský a střelou do prázdné branky zvýšil vedení Třince. Znojmo ještě vyzkoušelo power play, kterou zužitkoval dvě vteřiny před koncem Selingr. Na případný zvrat už ale branka přišla příliš pozdě.

Znojemští Orli - Oceláři Třinec 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 60. Selingr (R. Procházka) - 24. Korhoň (Kundrátek), 58. Polanský. Rozhodčí: Minář, Kubeš - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:8. Bez využití. Diváci: 2693. Konečný stav série: 0:3.
Znojmo: Kameš - Švrček, Jareš, Chvátal, Bičánek, Kotaška, Mojžíš - Erat, Dopita, Selingr - Čachotský, R. Procházka, Demel - M. Růžička, Haman, Plášek. Od 21. min. navíc Meidl. Trenéři: Sýkora a Hynek.
Třinec: Vojtek - Kundrátek, Sekeráš, D. Seman, Malec, Andersons, Pácal - Tomík, Štefanka, D. Moravec - P. Barinka, Peterek, Martynek - Korhoň, Polanský, Skořepa - Steber, Kolusz, Pavelek. Trenéři: Kopřiva a Juřík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice