Hlavní obsah

Třinečtí si libovali, že začínali se Znojmem doma

Klíčem k úspěchu hokejistů Třince v předkole play off proti Znojmu byl podle trenéra Břetislava Kopřivy už zápas v posledním kole základní části, v němž jeho svěřenci porazili právě Orly a zajistili si výhodu domácího prostředí v úvodních dvou utkáních série. "Mnozí naši hráči tvrdili, že je jim jedno, zda začínají venku. Ale myslím si, že pro nás je domácí prostředí velkou výhodou," nechal se po zápase slyšet Kopřiva.

Článek

"Potvrdilo se to i v závěru základní části, kdy v Třinci vyhrály se štěstím pouze České Budějovice. Máme výborné publikum, které nám hodně pomáhá," řekl Kopřiva po středeční výhře 2:1 na ledě Znojma, která rozhodla o postupu Třince.

Stejně mluvil Jiří Polanský, který dal vítěznou druhou branku Třince v závěru po chybě domácího brankáře Jaroslava Kameše. Také podle něj bylo vítězství nad Znojmem v posledním utkání základní části hodně důležité. "Měli jsme lepší pozici, od které jsme se odrazili k vítězství. V systému na tři vítězství je důležité začínat doma," uvedl Polanský.

Brněnský odchovanec měl v hledišti hodně příznivců. Třinec dostal od Znojma patnáct volných lístků a v kapse Polanského jich skončilo třináct. "Pro mě byl z tohoto pohledu zápas hodně prestižní. Jsme rádi, že jsme vyhráli ve třech zápasech a nyní si můžeme déle odpočinout," řekl Polanský.

Vojtek zejména v první třetině Třinec podržel

"Věděli jsme, že Znojmo nemá co ztratit a vletí do zápasu s plnou vervou. Proto jsme chtěli přečkat jeho počáteční tlak a potom převzít otěže utkání, což se nám povedlo. Škoda jen, že jsme měli tolik vyloučených, jinak jsme se prosadili ještě více. Znojmo tlačilo i v závěru, ale Martynek i Peterek měli vyložené šance po brejcích," prohlásil Polanský.

Hrdinou večera byl brankář Martin Vojtek, který zejména v první třetině svůj tým podržel, když chytil minimálně tři vyložené šance a kapituloval až v samém závěru. "Obdržená branka mě hodně mrzela. Ale jen chvíli. Neboť jsem si hned uvědomil, že jsme vyhráli celou sérii. A to bylo v tu chvíli mnohem důležitější," řekl spokojený Vojtek.

Trenér Kopřiva po utkání přiznal, že neměl před play off snadnou roli při volbě brankářů. "Ve prospěch Vojtka před zkušených Romanem Čechmánkem nakonec rozhodlo, že chytal více zápasů a byl ve větším tempu. Jsem rád, že tah vyšel. Všechno je v pohodě, s Romanem jsme si situaci vysvětlili a svou roli vzal," uvedl Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice