Hlavní obsah

Brankář Kladna Kopřiva: Dvořáka by měli dát do svěrací kazajky

PLZEŇ

Parádní hokej, krásné kombinace, jedenáct branek. A také emoce, pískot, vulgární urážky ze strany plzeňských fanoušků. To vše nabídl středeční třetí duel předkola play-off mezi hokejisty Plzně a Kladna. Nepřátelskou atmosféru na stadiónu vyvolala situace ze závěru druhé třetiny. Domácí se v čase 37:48 ujímají Dvořákovým gólem vedení a po oslavě branky se vrací na střídačku. Když v tom ujíždějí nervy kladenskému brankáři Miroslavu Kopřivovi...

Článek

Kopřiva bere do rukou svou hůl a lehce s ní sekne plzeňského střelce branky Michala Dvořáka do břicha. Ten se okamžitě svalí na ledovou plochu a svíjí se v bolestech. Nutno ovšem podotknout, že Dvořák svému pádu dost přidává, celé extempore vypadá značně teatrálně. „Ani bych to moc nekomentoval. To je hokej, emoce pracují,“ nechce se nejdřív plzeňský útočník k celému incidentu vyjadřovat. Posléze je ovšem přeci jen o trochu sdílnější.

„Vzájemně jsme se na sebe podívali a pak mě najednou sekl hokejkou do břicha,“ vrací se k momentu ze závěru prostřední části hry. Druhý „hlavní aktér“ ale viděl celou situace úplně jinak. „Dvořák je svými provokacemi známý. Po tom gólu mě slovně napadl a to se nedělá,“ popisuje situaci ze svého pohledu Kopřiva. „Asi to byl momentální zkrat,“ myslí si kladenský asistent trenéra Petr Kasík.

Všeobecně se čekalo, že dvojice hlavních sudích pošle na trestnou lavici minimálně Kopřivu, za nesportovní chování možná i Dvořáka. Po několika minutách ale hra pokračovala, aniž by některý z hráčů dostal trest. „Jel jsem za rozhodčími a ti mi řekli, že to bylo vzájemné a vylučovat nebudou. Asi to neviděli, takže se nejspíš rozhodli správně,“ řekl plzeňský kapitán Tomáš Divíšek. S verdiktem sudích překvapivě souhlasil i kouč Západočechů Miloslav Hořava. „Chtěl bych je za to pochválit. Prospělo to plynulosti hry.“

Plzeň opakováním momentu na kostce porušila pravidla

Celá situace rozhněvala plzeňské publikum. Pomohlo k tomu i to, že inkriminovaný moment se několikrát objevil na kostce zavěšené nad ledem. Což je podle pravidel zakázáno pod hrozbou pokuty. „Nevím, jestli by se takovéto zákroky mohly opakovaně vysílat na kostce,“ upozornil Petr Kasík. Rozhodčí pak navíc podle něj podlehli atmosféře vyvolané domácími fanoušky.

Ti navíc po celý zbytek utkání na Kopřivu nejen pískali, dokonce ho i vulgárně uráželi. Při odchodu do šaten se na kladenského brankáře sápali fanoušci, emotivně gestikulovali a cosi na něj křičeli. „Samozřejmě jsem to vnímal. To se snad ani nedá nevnímat. Jejich reakci jsem očekával,“ nepřekvapilo Kopřivu chování plzeňských příznivců.

I tak si ale mladý brankář myslí o Dvořákovi své. „Dvořák? Ten by se měl dát do svěrací kazajky. A z hlavy mu vymlátit piliny, které v ní má,“ říká rezolutně. Po skončení zápasu se ale mohl radovat plzeňský útočník. Plzeň vyhrála 6:5, Dvořák navíc pouhé dvě minuty po střetu s Kopřivou překonal kladenského brankáře podruhé. Jako zadostiučinění svoji trefu ale nebral. „Určitě ne. Spíš jsem si strašně přál, abychom vyhráli. Abychom jako tým neumřeli,“ připomněl, že případná prohra by pro Plzeňany znamenala konec sezóny.

Reklama

Související témata: