Hlavní obsah

Divíšek: Doufám, že to bude dlouhá série

PLZEŇ

Druhý zápas série musel Tomáš Divíšek kvůli viróze vynechat. Ve středu už se ale znovu objevil v sestavě Plzně a svému týmu pomohl odvrátit první mečbol Kladna. Západočeši svého soupeře zdolali 6:5, Divíšek k tomu pomohl dvěma asistencemi. Dlouho to vypadalo, že Plzeň spěje k jasnému vítězství, na začátku třetí třetiny vedla už 6:3. Kladno poté ale dvěma góly zápas zdramatizovalo. „Tak to máme vždycky. Dáme šest gólů a klepeme se o výsledek,“ kroutil hlavou zkušený útočník.

Článek

Kdybyste s Kladnem prohráli, sezóna by pro vás skončila. Jak moc velký to byl nápor na psychiku?

Bylo to výborný! Tyto zápasy, ve kterých hrajete o všechno, jsou jen jednou, nebo dvakrát za sezónu. Měli jsme vynikající začátek a našeho plánu jsme se drželi až do nějaké padesáté páté minuty.

Co se pak s Plzní stalo, že připustila drama až do konce?

Jako vždycky. Začali jsme bezhlavě lítat, nedrželi jsme si pozice. Malinko nás zlomil gól na 6:4, který byl náhodný. Dáme šest gólů a bojíme se o výsledek... To je trošku paradox.

Může vám tato cenná výhra výrazně pomoci v dalším průběhu série?

Každá výhra nabudí. Jsme moc rádi, že jsme to zvládli, protože už nám moc lidí nevěřilo. Mysleli si, že to bude na tři zápasy. Kladno ale podle mě samo nečekalo, že nás porazí ve třech zápasech. Doufám, že to bude dlouhá série.

Vy jste nastoupil po jednozápasové pauze, jelikož vás skolila chřipka. Jak jste se na ledě cítil?

Hraju, takže dobrý (směje se).

V úvodu zápasu jste měli tlak i šance, Kladno se ale postupem času zvedlo a dokázalo otočit na 2:1. Nesrazilo vás to?

Kladno dnes dalo několik laciných gólů, navíc jeden z přesilovky, které mají výborné. Mohli jsme vést 3:0 a hned by se nám lépe dýchalo. Ale řekli jsme si, že to může být náš poslední zápas, že do toho půjdeme naplno. Myslím, že jsme odehráli výborný zápas. Až na ten konec.

Zbude vám pro čtvrteční zápas dostatek sil?

Určitě! Sice jsme zápas dohrávali na tři pětky, protože se nám zranili dva hráči (Kracík má otřes mozku, Adamský podezření na zlomené žebro - pozn. red.), ale zvládli jsme to. Těch zraněních je však škoda, protože série bude dlouhá a my budeme potřebovat každou ruku a nohu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články