Hlavní obsah

Dopita chce hrát v extralize i příští sezónu

Hokejová extraliga by neměla přijít o jednu z největších osobností, útočníka Jiřího Dopitu, ani v nadcházející sezóně. Olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa chce působit v nejvyšší soutěži i další rok navzdory tomu, že letos začátkem prosince oslaví už čtyřicáté narozeniny.

Foto: archiv

Jiří Dopita

Článek

Dopita stále patří k elitním hráčům soutěže, v této sezóně byl nejproduktivnějším hráčem Znojma. Přestože deset utkání vynechal kvůli zranění kolena, nasbíral v základní části 30 bodů za 14 branek a 16 asistencí. Kde však bude Dopita pokračovat, není jisté. Ve Znojmě mu vypršela smlouva a extraligová budoucnost Orlů je zatím nejistá.

"Smlouvu sice nemám, ale chci ještě sezónu hrát," řekl Dopita, jenž je spoluvlastníkem prvoligové Olomouce. V závěru sezóny ho vyřadila operace kolena, kterou musel podstoupit po zranění v utkání na Kladně. Přesto se na play-off vrátil, ale vyřazení v předkole s Třincem ve třech zápasech nezabránil. "Ale v sezóně jsem se cítil dobře. Nechci se sám hodnotit, myslím si však, že jsem byl platným hráčem. Nemám problém s tím, že bych se na příští sezónu nedokázal připravit," nastínil Dopita svou budoucnost.

Zajímá jej Olomouc i Znojmo

Znojmo je vůbec prvním extraligovým týmem, kterému už skončila sezóna. "Doplatili jsme na extrémně velký počet zranění a také virová onemocnění. Vstup do extraligy jsme měli horší, střední část byla dobrá. Na závěru se ale podepsala zranění a v heroickém finiši už ztratili spoluhráči hodně sil. Mysleli jsme si ale, že v play-off odehrajeme aspoň čtyři až pět zápasů," řekl Dopita, který má sedm mistrovských titulů.

Příčinu rychlého vyřazení vidí jednak v kvalitě soupeře a také ve špatné střelecké produktivitě znojemských hráčů. Oslabenému týmu chybělo po základní části i více času na regeneraci.

Po sezóně se Dopita zaměří na sledování hokeje v Olomouci, kde bydlí. "Také mě zajímá situace ve Znojmě a jaké dostanu další pokyny," uvedl.

Reklama